Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Sárvári polgárőrök a XIV.Környezetvédelmi Napon és a sárvári szüreten

Sárvári polgárőrök a XIV.Környezetvédelmi Napon és a sárvári szüreten

XIV. Környezetvédelmi Nap - Sárvár
2021.09.18-án a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület szervezésében egész napos rendezvényt hirdetett, amely a Sárvári Tinódi Gimnáziumban megnyitóval kezdődött. Majd szakmai előadás került megtartásra. Délután folyamán a Posta téren -  a klímavédelem jegyében - folyamatos programok várták az érdeklődőket. (szakmai kiállítók, kerékpáros ügyességi verseny, vetélkedők)
Sor került felvonulásra is, amelyen kicsik és nagyok  közösen a cél érdekében gyalogosan, kerékpárokkal, rollerekkel vettek részt. A felvonulást a Sárvári Rendőrkapitányság rendőrei biztosították. Sárvár Város Polgárőr Egyesülete 2 fővel vett részt a vonuláson.

Párhuzamosan a környezetvédelmi nappal, egy másik helyszínen a Sárvár Aréna parkolójában tartották a 'Sárvári szüretet'. Hagyományokhoz híven, táncos-zenés előadásokat láthatott a helyszínre kiérkező érdeklődő két fő polgárőr látott el biztosítási feladatot.

2021.09.18-án a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Küldött Közgyűlésén sárvári polgárőrök is elismerésben részesültek. Kovács Ferenc, leköszönő elnök a közgyűlésen vehette át az Országos Polgárőr Szövetség a  polgárőr mozgalomban hosszú évek óta végzett tevékenysége elismeréseként a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetést. Péntek Róbert, aki a Vas Megyei Polgárőr Szövetség sajtórefense is, Majthényi Lászlótól a Vas Megyei Közgyűlés elnökétől vehette át, "A polgárőr mozgalom népszerűsítéséért, és a polgárőr szervezeti munka segítéséért" tárgyjutalmat. Valamint, és nem utolsó sorban 'Kiváló polgárőr munkáért' elismerésben részesült Tóth Toki Viktor és Csiszár Péter polgárőrök.
Gratulálok minden elismerésben részesült polgárőrnek! - mondta Varga Miklós az egyesület új elnöke.