Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Ügyességi verseny Magyarszombatfán

Ügyességi verseny Magyarszombatfán

A Magyarszombatfai Polgárőr Egyesület és a csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskola – ahová a magyarszombatfai gyerekek egy része is jár – évek óta jó kapcsolatokat ápol.
Idén is felkérés érkezett az iskola vezetőségétől az egyesülethez – immár harmadik alkalommal – a tanulók ügyességi versenyén való közreműködésre. Így aztán október 22-én kora délután az egyesület elnöke és elnökhelyettese a szolgálati kocsiba vágta magát két puska és több doboz lőszer kíséretében, hogy  a légpuska lövészet lebonyolításában örömmel segédkezzen a versenyen. A gyerekek, most is mint mindig, nagy lelkesedéssel vették körbe a polgárőröket, akik alig győzték a kérdéseket megválaszolni, miközben egy-egy társuk éppen a számukra nem kis súlyú légpuskával a céltáblát próbálta eltalálni. Az osztályok elsőtől nyolcadikig sorrendben érkeztek, így természetesen az elején a kisebbek a célzásban több segítséget kaptak, míg a nagyobbak már önállóan, sőt többen közülük rutinosan céloztak és lőttek. A lövészet a gyerekek számára önkéntes volt, ennek ellenére kevés olyan akadt közöttük, aki ne szerette volna a légpuskát kézbefogni és kipróbálni.
A kivételesen szép, napsütéses őszi időben az iskolásokkal eltöltött néhány óra igazi élmény volt úgy a polgárőrök, mint a gyerekek számára.