Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Táborozóknál jártak a járási koordinátorok

Táborozóknál jártak a járási koordinátorok

A "Teo alkotótábor" immáron harmadik alkalommal tartotta meg táboroztatását Rábapatyon. A több napos táborban aktív programok várták a nyári szünidejüket töltő diákokat.

Az utolsó napon izgalmas program várta a kisdiákokat, ugyanis a táborba meghívást kapott a Rábapatyi Polgárőr Egyesület és Varga Miklós Sárvári járási koordinátor is. Előadással készültek a rábapatyi polgárőrök, amelyet Burka Gréta polgárőr és Burka Norbert egyesületi elnök tartott meg. Elhangzott kik is a polgárőrök, milyen tevékenységeket látnak el a településen. Jöttek is gyorsan a válaszok : "Járőröznek, zebránál segítenek, segítenek az idős néniknek és bácsiknak ..."
A továbbiakban kérdezz-felelek, teszt írás is színesítette a délelőtti programokat. A jó válaszokért szuper ajándékokat kaptak, mindenki nagy kupac kinccsel mehetett haza.

Következőkben Varga Miklós mutatta be a polgárőrök által használt technikai eszközöket, így a lámpákat, távcsöveket, rádiókat, táblákat, amelyeket ki is próbálhattak.

Kinti program keretében szembekötős játékra is sok diák vállalkozott, megtapasztalhatták hogy milyen nehéz csukott szemmel balra és jobbra haladni. Itt a polgárőrök kézi rádiókkal irányították a kisdiákokat, természetesen mindvégig követve mozgásukat.

Záró eseményként a Rábapatyi Polgárőr Egyesület és Sárvár Város Polgárőr Egyesület gépjárművei jártak be a tábor udvarára,  amelyekbe szinte mindegyik gyermek be akart szállnia, vidáman énekelték a rádióban szóló zeneszámokat.
Búcsúzásként egy integetős fotó is készült.

Érzelmileg teljesen feltöltődve távoztunk a táborból! Nagyon jól éreztük magunkat mi is - mondta Burka Norbert és Varga Miklós Sárvári járási koordinátorok. Megköszönték a táborba való meghívást, és bízva abban, hogy jövőre is eljöhetnek majd.
Rengeteg hasznos információt tanultak a gyermekek játékos formában - mondta Gergely Teodóra a Teo alkotótábor vezetője.