Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rendőrségi Hírek

Van segítség!

Van segítség!

Áldozatnak minősül az a természetes személy, aki – Magyarország területénó elkövetett – bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés sértettje, továbbá mindazok, akik a cselekmény közvetlen következményeként hátrányt, így különösen testi vagy lelki sérülést, érzelmi megrázkódtatást, vagyoni kárt szenvedtek el.

Aki áldozattá vált, és úgy érzi, hogy támogatásra van szüksége, több módon is hathatós segítséghez juthat.

Az áldozatsegítő szolgálatok, illetve az áldozatsegítő központok felvilágosítást adnak a jogokról, kötelezettségekről; érzelmi támaszt nyújtanak; jogi segítséget, megélhetési krízishelyzet esetén azonnali pénzügyi segélyt, a lelki sérelem feldolgozásához pszichológust biztosítanak.

Az áldozatsegítő szolgálat feladatait a Vas Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának Igazságügyi Osztálya látja el (9700 Szombathely, Széll K. u. 54., telefon: 06/94/795-272, e-mail: igugy@vas.gov.hu).

A Szombathelyi Áldozatsegítő Központ Szombathelyen, a Thököly I. u. 14. fszt. 6. szám alatt működik (telefon: 06/30/682-7113, 06/30/662-2187, e-mail: askszombathely@im.gov.hu).

Amennyiben áldozattá vált, hívhatja az éjjel-nappal díjmentesen elérhető Áldozatsegítő Vonalat is:           06/80/225-225.

Az áldozatsegítő szolgálat, az áldozatsegítő központok és az Áldozatsegítő Vonal szolgáltatásai ingyenesen vehetők igénybe.

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya