Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

TFA HUNGARY-Bük

TFA HUNGARY-Bük

Immáron másodszor adott otthont Vas megye a TFA HUNGARY-Bük, azaz az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenynek. Az idén öt ország csaknem százhatvan versenyzője mérte össze kitartását és sporttudását.

Az ország legerősebb tűzoltójának viadalát június 28-án és 29-én tartották Bükön, a gyógyfürdő előtti parkolóban. A kétnapos megmérettetésre az ország minden részéről érkeztek tűzoltók, de a küzdelemben részt vettek lengyel, román, szlovák, cseh és német versenyzők is.

Az első és a második versenynap izzasztó feladatait a legtöbb versenyző sikeresen leküzdötte és teljesítette, mindezzel tanúbizonyságot téve arról, hogy milyen kitartás jellemzi a tűzoltókat, legyenek hivatásosok, önkéntesek, vagy létesítményiek. Ha sikerült végrehajtani a feladatot, már „csak” egy dolog maradt hátra: végérvényesen leállítani az időmérést. Volt, aki mosolygott, mások arca azonban már eltorzult a fáradtságtól, amikor a megváltást jelentő időmérőhöz értek. Írja a katasztrófavédelem.hu

A rendezvény eszközeire és a pályák biztonságára éjjel a Boba Polgárőr Egyesület tagjai ügyeltek. Első alkalommal a Vas Megyei Polgárőr Szövetség is képviselte magát a rendezvényen, még pedig Kommunikációs Csoportjának bemutató sátrával. Az  odaérkezők megtudhatták, mivel is foglalkoznak a polgárőrök, mi a feladatuk és milyen tevékenységeket végeznek. A gyerekek pedig színezhettek és kis fejtörőket oldhattak meg ajándékokért cserébe. Több külföldi ÖTE tagjai is érdeklődtek a polgárőrök mibenlétéről. A felkészült kollégák hasznos információkkal szolgáltak a sátorhoz érkezőknek.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak köszönjük a meghívást. Reméljük, mi is tudtunk egy keveset hozzátenni e remek esemény színvonalához!