Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Gyorsan megtalálták az eltűnt személyt a kőszegi erdőben

Gyorsan megtalálták az eltűnt személyt a kőszegi erdőben

2020.10. 31-én temetői szolgálatuk befejeztével a Kőszegi Polgárőr Egyesület tagjai hazatértek pihenni. Az önkéntesek elnökét nem sokkal azután, hogy házába ért a Kőszegi Rendőrkapitányság szolgálatirányítója hívta (20.40 órakor), hogy segítséget szeretne kérni, ugyanis eltűnt egy személy a horvátzsidányi erdőben.

A polgárőrök a hívást követően rövid időn belül a helyszínre értek. A Peruska Mária kápolna volt a gyülekezési pont, ahol már a helyi erők kint voltak (Tűzoltóság részéről: Kőszeg, Horvátzsidány, Peresznye). Információgyűjtés után  Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület tagjait is riasztották, akik szintén nagyon hamar a kápolnához értek.

Közben jött az információ, hogy megtalálták az eltűnt személyt, valahol az erdő mélyén. Kisteherautóval volt gombászni és beragadt a sárba. Nem tudott kijönni és megsüllyedt. A csepregi polgárőröket mivel terepjáróval jöttek, rádión keresztül irányították a helyszínre és kiszabadították a kisteherautót. Az eltűnt személy kőszegi lakos volt. Elmondása szerint  délután 3 órakor  gombászni ment a Horvátzsidányi erdőbe. A vizes, sáros részen beragadt a gépjárművével. Segítséget nem tudott kérni, mert nem volt térerő. Az erdőt nem ismerte és sötét is volt, így nem ment sehova, maradt az autójában. Elmondása szerint ott akart aludni.

A teherautót ott kellett hagyni, ugyanis a sok erőlködéstől az ékszíj elszakadt. Szerencsére a személy hamar meglett, köszönhető az egyik helyi önkéntes tűzoltónak, aki vadászik is egyben és Ő ismeri az erdő összes zegzugát.  Az immár biztonságban lévő személyt a Kőszegi Polgárőr Egyesület járőre vitte haza Kőszegre.