Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

Bedi Ákos összefoglalója 2017-ről (VIDEÓ)

Bedi Ákos összefoglalója 2017-ről (VIDEÓ)

Bedi Ákos a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a 2017-es év összefoglalójával zárta az idei évet. A következő videóban beszél a megye gazdasági helyzetéről, szakmai tevékenységéről, eseményekről és fegyelmi helyzetéről. 

A 2017-es évet rendezett keretek között kezdhette meg a szövetség. Ez elengedhetetlen volt az egyesületek működtetésének szempontjából. Az éves költségvetés elosztását a 15/2012. BM rendelet alapján végezte el a VMPSZ. Ettől kis mértékben plusz, vagy minusz irányba akkor tért el, ha indokolt volt. Egy vezető funkciójából adódó plusz költségek, VMPN megszervezése, speciális tevékenység támogatása, nem várt anyagi megterhelés kompenzálása, esetleg nem jó egyesületi működésre utaló információk. “Támogatni, csak a szabályosan működő egyesületeket áll módunkban.”

A szakmai tevékenységnél szó esett az alapfeladatok ellátásáról az Országos Polgárőr Szövetség programjairól, kiegészítő feladatokról tagozatokról és a 2018-as év feladatairól is.


A 2017-es évben sem volt eseménymentes a szövetség élete.

  • március 6. Szombathely Megemlékezés Juhász Józsefre, a Pátyi Polgárőr Egyesület tagjára, aki szolgálatteljesítés közben hunyt el.
  • május 13. Szombathely Közgyűlés (Elnökségi beszámoló. Gazdasági beszámoló, FEB beszámoló, Költségvetési terv, Küldött választás, Alapszabály módosítás.
  • június 24. Nyíregyháza. Országos Polgárőr Nap
  • szeptember 2. Táplánszentkereszt Vas Megyei Polgárőr Nap (Polgárőr Járőr Csapatverseny, Varga Lajos Megyei Polgárőr Kispályás Labdarúgó Bajnokság, Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet műveleti és kutyás bemutató, Körmendi Kutyasport Centrum – Kántor és Csupati Kutyaiskola által rendezett “Kutyák az ember szolgálatában” című szolgálati kutyabemutató. (Biczó Péter. Szilvágyi Imre. Sebők Győző)
  • október 14. Szombathely Nyugat – magyarországi Polgárőr Kommunikációs Fórum.
  • október 25. Szlovénia SEVER, Ljubljana, Pivka, Találkozás a Szlovén Köztársasági elnökkel
  • november 18. Csákánydoroszló VMPSZ kihelyezett elnökségi ülés. XXXIII.  Polgárőr Teke Verseny (Csákánydoroszló) 

A szerkesztőség nevében mi is szeretnénk áldott békés karácsonyt és békés új esztendőt kívánni minden polgárőrnek és családjának!