Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Viharkárnál segítettek a csényei polgárőrök

Viharkárnál segítettek a csényei polgárőrök

2023.január 10-én az ország nyugati felén végigsöprő vihar, de főleg a Dunántúlon okozott károkat az erős szél, és a jelentős mennyiségben lehulló csapadék. 

Így történt a Vas vármegyei Csénye községben is, ahol délután fél háromkor egy erdős területen közel harminc méter magas fa borult egy villanyoszlopra, amely ennek következtében kettétört. A településen összesen 381 fogyasztónál nem volt áram. Az esetnél hivatásos, önkéntes tűzoltók avatkoztak be, akik motoros láncfűrészeket használtak a fák feldarabolásához, tisztították meg a területeket. Munkájukat három csényei polgárőr is segítette. 

Az EON szakemberei és a közös összefogás eredményeként az áramszolgáltatás este nyolc óra után állt helyre. A rendőrség a két időpont között  járőrszolgálatot látott el a község területén.

Nagyon nagy köszönet az EON-nak, a Katasztrófavédelemnek, a Rendőrségnek, és nem utolsó sorban a Csénye Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, a Csénye Község Polgárőr Egyesületnek az összehangolt gyors munkáját - mondta Králl Csaba a település polgármestere.