Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

Sikerből felajánlás és felajánlásból mosoly

Sikerből felajánlás és felajánlásból mosoly

2023. március 3-án rendezték meg harmadik alkalommal az amatőr macaron versenyt a szombathelyi Mészáros Cukrászda szervezésében. A zsűri elnöke Juhos József volt, akit a süti rajongók a Mestercukrász című műsorból ismerhetnek. Összesen húsz nevezés érkezett. A versenyzők kötelező íz és szabadon választott kategóriákban mérhették össze tudásuk. 

Kötelező íz kategóriában 1. helyezett lett Burka Norbertné Aranka “Secret” alkotása. A szabadon választott kategória első helyezettje: Sebestyén Nikolett “Adél” fantázia nevet viselő süteménye lett.
A nemzetközi Mackaron-nap a jótékonyságról is szól. A Mészáros Cukrászda a megadott recept alapján felajánl 100-100 darabot a két első helyezett macaronból a megalkotójuk által megnevezett civil szervezetnek, egyesületnek, vagy intézménynek.

Itt lép előtérbe a polgárőr vonal. Aranka és családja aktív polgárőrként tevékenykednek. Gyakran megyei rendezvények lebonyolításában is részt vesznek. Férje Burka Norbert a Rábapatyi Polgárőr Egyesület elnöke.
Így az a 100 db sütemény, amit a cukrászda felajánlott, azt a Vas Megyei Polgárőr Szövetségnek ajánlotta fel.

Március 20-án Szombathelyen került sor az átadásra melyen Bedi Ákos a szövetség elnöke vette át a felajánlott finomságokat. 
Itt azonban nem állt meg a jótékonykodás, hisz a polgárőrök híresek arról, hogy segítenek ahol tudnak és a gyermekvédelem is fontos a számukra. Ezért a Vas Megyei Polgárőr Szövetség vezetői (Bedi Ákos elnök, Kiss Péter elnökhelyettes és Méhes Attila járási koordinátor) a kapott süteményekkel elindultak az Borostyánkő Gyermekotthonba Kőszegre, hogy az ott lévő gyermekeknek egy kis örömet szerezzenek.
Köszönjük Burka Norbertnének Arankának és a Mészáros Cukrászdának a felajánlást.

Borítóképünkön Bedi Ákos (VMPSZ elnök) és Burka Norbertné Aranka látható.
Fotók: Mészáros Cukrászda, Méhesné Kerekes Ildikó és Burka Norbert