Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Gránát Kőszegfalván

Gránát Kőszegfalván

2024. február 20-án  11.30-kor telefonhívás érkezett a Kőszegi Polgárőr Egyesület elnökéhez a Kőszegi Rendőrkapitányság váltásparancsnokától, hogy Kőszegfalván a temető területén az ott dolgozó személyek egy aknavető gránátot találtak a földben. A kőszegfalvi temető kerítését építették, és a földmunkák során észlelték a gránátot. 

A polgárőrök rövid időn belül a helyszínre értek. Kiérkezésükkor a rendőrség munkatársai átadták a helyszínt. Ezután az önkéntesek  elkerítették a gránátot. A tűzszerészek kiérkezéséig biztosították a helyszínt, hogy senki ne tudjon túl közel kerülni a veszélyes eszközhöz. 
Kora délután megérkeztek a tűzszerészek, akik Budapestről érkeztek. A biztosított területet ezután átadták a polgárőrök  a katonáknak, akik megkezdték a mentesítést.  A gránátot biztonságba helyezték, majd körbejárták a területet.

Műszerrel való átvizsgálás során még két robbanótestet találtak. Típusok: 1 db 50 mm-es II. világháborús német  páncéltörő gránát illetve 2 db 81 mm-es német repesz aknavető gránát. Mindhárom eszközt biztonságba helyezték a gépjárműben és elvitték Budapestre ahol később ártalmatlanítják őket.

Forrás: Méhes Attila, Kőszegi Polgárőr Egyesület