Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Húsvéti körmenet Rönökön

Húsvéti körmenet Rönökön

Nagyszombat délutánján ismét a Szent Imre templom volt az úti célja a Rönöki Polgárőr Egyesület tagjainak, ahol húsvét alkalmából ez évben is megrendezésre került a környéken egyedülálló – fáklyás körmenettel egybekötött – ünnepi szentmise.

Évek múltán végre szép időjárási viszonyok társultak az ünnephez, így idén nem esőkabátban kellett a polgárőröknek nekifogni a feladatoknak. A hívek fogadása, parkolásuknak segítése volt az alapfeladat. Emellett a szentmise kezdetére lángra lobbantották az új tüzet, melynek szentelésével vette kezdetét az istentisztelet.

De a mise alatt sem volt tétlen a 6 főből álló csapat. A templom környezetében elhelyezkedő keresztút stációihoz, valamint a keresztút vonalában fáklyákat helyeztek ki és gyújtottak meg.

Mire a hívek a körmenetre indultak, már sok-sok lángocska tette varázslatossá a területet magyar és osztrák oldalon egyaránt. Ahogy a menet vonult ki a templomból, a híveknek további számos égő fáklyát osztottak szét, melyekkel fényt és melegséget vihettek magukkal a keresztútra. Az eléggé hepehupás terepviszonyok miatt egy polgárőr elől reflektorral segítette a menet haladását, vezette őket a biztonságosabb vonulás érdekében, valamint oldalról is lámpákkal nyújtottak segítséget a táv balesetmentes megtételéhez.

A szentmisét követően pedig szintén világító eszközeikkel gondoskodtak arról, hogy a kültéri világításokat nélkülöző területen problémamentesen jussanak autóikhoz a távozók, és biztonságban hagyhassák el az ünnepi rendezvény helyszínét.

A közel 4 órás szolgálat problémamentesen zárult. A résztvevő polgárőrök nyugodt szívvel és feltöltődött lélekkel térhettek haza ünnepelni családjaik körébe, hiszen sok köszönő és munkájukat elismerő dicséretet kaptak a távozó hívektől és a szentmisét celebrálóktól.

Fotó: Rönöki PE