Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

Megyénkbe is megérkeztek a szájmaszkok

Megyénkbe is megérkeztek a szájmaszkok









2020. március 26-án az Országos Polgárőr Szövetség megkapta a Belügyminisztériumtól a megígért 15 ezer darab orvosi védőmaszkot, amit március 27-én a megyei szövetségek képviselői már át is vettek. A védőfelszerelések első részét a megyei polgárőr szövetségek juttatják el az egyesületekhez.

Megyénkbe 650 db maszk érkezett, melyeket a járási koordinátorok vettek át és visznek tovább az egyesületek felé. A védőeszközök kiosztását az egyesületeknél szolgálatot teljesítő, “hadra fogható”  taglétszám felmérése előzte meg. A Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége további maszkok, kesztyűk, fertőtlenítőszerek beszerzését tervezi, segítve a tagegyesületeknél szolgálatot ellátók biztonságának erősítését.

Vas megyében sok polgárőr veszi ki részét a koronavírus megjelenése óta a feladatokból. Időseket segítenek, ellenőrzik a határátkelőket, járják a közösségi tereket, tájékoztatják az öt főnél nagyobb csoportokat, hogy kiemelten fontos a csoportosulás kerülése és a megfelelő, minimum másfél méteres távolság tartása. Fokozott közterületi járőrszolgálatok ellátásával igyekszenek erősíteni a lakosság biztonságérzetét. Segítik az önkormányzatokat, időseknek juttatnak el gyógyszereket és sorolhatnánk tovább. A feladatok nagyon sokrétűek, de az önkéntesek mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsék a lakosságot és ügyeljenek a biztonságukra is.