Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Jubileumi közgyűlést tartottak Vásárosmiskén

Jubileumi közgyűlést tartottak Vásárosmiskén

A Vásárosmiskei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület idén ünnepli önkéntes tűzoltó egyesületként megalakulásának huszonötödik, illetve polgárőr egyesületként a huszadik évfordulóját. 

Pócza József elnök tisztelettel és szeretettel köszöntötte a évzáró-évnyitó közgyűlésen megjelent tagságot. Köszöntötte a Vas Megyei Polgárőr Szövetség részéről megjelent Burka Norbert és Varga Miklós Sárvári járási koordinátorokat,
a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelem Szövetségtől megjelent Őri Tamás urat, a Sárvári Rendőrkapitányság képviseletében Bősze Imre r. ftz urat,  és nem utolsó sorban Ivánkovics Ferenc urat, Vásárosmiske polgármesterét, valamint a település önkormányzati képviselőit is. Ezenkívül köszöntötte a szomszédos települések képviselőit is, Bándli Szabolcs urat a Gércei Polgárőr Egyesület elnökét, valamint a Boba Polgárőr Egyesület tagjait.

Napirendi pontok szerint következtek a beszámolók, így az elnöki, pénzügyi bizottság, és a felügyelő bizottsági beszámolója is. Pócza József elnök beszámolójában ismertette az egyesület és pártolótagok létszámát és közölte ,hogy a vásárosmiskei polgárőrök összesen 1139 óra szolgálati órát teljesítettek. Felsorolta a 2022-ben elvégzett munkákat, milyen eseményeken vettek részt. Kiemelt több eseményt is: részt vettek megyei katasztrófavédelmi és polgárőr közgyűléseken, XIV. Orbán Napi Ünnepségen Vásárosmiskén,  az Országos Polgárőr Napon Dunapatajon,Vas megyei Polgárőr Napon Körmenden, a IV. Vas Megyei Polgárőr Kommunikációs Fórumon Sárváron. 
A településen elvégzett feladatok: kiemelten járőr- és figyelő szolgálatok ellátása bel- és külterületeken, eltűnt személy keresésében ünnepi koszorúzáson, falunapon, főzőversenyeken, szüreti felvonulásokon, temetéseken, májusfaállításon. Figyelmet fordítanak családi rendezvényekre is, így a tagok és pártolótagok névnapos és születésnapos köszöntésére is.Pócza József elnök megköszönte minden támogató, pártolótag, polgármester úr, képviselőtestület, civil szervezeteknek, a megyei szövetségnek a  támogatását. Beszámolt arról is, hogy a megyei szövetségtől kettő darab polgárőr kerékpárt vehettek át, egy pavilont pedig  az önkormányzattól.
Kiemelte 2023-as tervekben szerepel a közbiztonság fenntartásának segítése, rendőrséggel és önkormányzattal való közös együttműködés, veszélyhelyzetek megelőzése,
bűnmegelőző járőrszolgálatok végrehajtása, környezetvédelemi feladatok ellátása, és illegális szemétlerakók felkutatása.

Ivánkovics Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévőket, megköszönte a polgárőröknek hogy szabadidejük terhére önkéntesen látnak el szolgálatot.Elmondta, hogy kérésére a polgárőrök mindig segítenek, társadalmi munkát is végeznek. Kiemelte és kérte, hogy nagyon figyeljünk saját környezetünkre. Továbbra is segíteni kívánja az egyesületet, köszöni az együttműködést, és köszöntötte a 25/20 éves egyesületet.

Őri Tamás köszöntötte a közgyűlést, és tolmácsolja Kovács András rlnök úr üdvözletét, aki megköszöni az elvégzett szolgálatokat, erőt és egészgséget kíván. Felszólalásában felhívta a figyelmet Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Bizottság által
kihirdetett pályázatokra is, amelyeket szakfelszerelésre,  működési támogatásra is fordíthat, így új jóminőségű elemlámpákat, kerékpárokat, formaruházatot, de akár gépjárművet is beszerezhetnek.
Zárszóként megköszönte az elvégzett tavalyi munkát, és a 2023-as évre sok erőt,egészséget és boldogságot kívánt mindenkinek.

Bősze Imre a Sárvári Rendőrkapitányság nevében köszöntötte a közgyűlésen megjelenteket, tolmácsolta Fekete Géza kapitány úr üdvözletét és köszönetét. Megköszönte a vásárosmiskei polgárőrök aktív munkáját. Kéri, hogy az idei évben figyeljenek a településre, kiemelten az idősekre, egyedülélőkre is. 2023-ra jó egészséget kívánt mindenkinek.

Burka Norbert a Vas Megyei Polgárőr Szövetség nevében köszöntötte a jubiláló egyesületet. Ismertette, hogy a 2022-ben az éves támogatáson túl pályázaton ORFK-OBB támogatáson kettő darab kerékpárt, 
valamint VMPSZ pályázaton 350.000 Ft ruházati támogatást kapott a vásárosmiskei egyesület.  Felhívta a figyelmet további pályázati lehetőségekre is. ( NEA, Magyar Falu Program ) 
Megköszönte a VMPSZ nevében a polgárőrök egész éves munkáját és jó egészséget kívánt.

Utolsó napirendi pontként elismerések átadása következett.
 
A Magyar Tűzoltó Szövetség  szolgálati érem kitüntetést adományozott a 25 éves szolgálatért :
  • Teveli Józsefnek,
  • Borbély Lászlónak,
  • Pócza Józsefnek,
  • Poós Tibornak
  • Mészáros Sándornak.

20 éves tagságért:

  • Nagy Lajosné, 

10 éves tagségért:

  • Zsidai Tiborné
  • Zsidai Tibor
Évfordulós polgárőr jubileumi kítűzőt és emléklapot vehetett át 20 éves tagságért:
  • Pócza József
  • Mészáros Sándor

15 éves tagságért:

  • Zsidai Tiborné
  • Zsidai Tibor,

10 éves tagságért:

  • Nagy Lajosné
  • Nagy Tibor
A Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelem Szövetség Ivánkovics Ferenc polgármesternek " Szent Flórián" emlékplakettet adományozott.  

 A közgyűlés ízletes vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.