Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rendőrségi Hírek

A Rendőrség ajándéka – kerékpárok a polgárőröknek

A Rendőrség ajándéka – kerékpárok a polgárőröknek

A hagyomány folytatódik, 210 polgárőr kerékpárt adok ma át a polgárőr egyesületek képviselőinek, annak érdekében, hogy még hatékonyabban, eredményesebben végezhessék munkájukat a közrend, a közbiztonság fenntartása érdekében – hangzott el augusztus 9-én, a Készenléti Rendőrség alakuló terén rendezett bensőséges ünnepségen Papp Károly r. altábornagytól, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjétől.

Az altábornagy a továbbiakban köszönetet mondott az önkéntes bűnmegelőzőknek azért, hogy több százan vettek részt a FINA vizes világbajnokság balatonfüredi és budapesti helyszínein, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál /EYOF/ győri rendezvényei és a Forma-1 Magyar Nagydíj autóverseny biztosítási munkálataiban.

A rendőri erőkkel hatékonyan együttműködve sikeres tevékenységüket bizonyítja a világversenyek biztonságos megrendezése.

Külön köszönöm azt az áldozatos munkát és hatékony tevékenységet, amit a mindennapokban végeznek a polgárőrök a települések közrendje, közbiztonsága érdekében.

Ennek is köszönhetően Magyarországon szélsőségektől mentes, jó közbiztonság van. A 300×100 Biztonság Polgárőr Mintaprogramnak is köszönhetően immáron azokon a településeken is rend, biztonság van, ahol korábban szó érte a közbiztonságot. Ezek a kerékpárok további segítséget nyújtanak a polgárőr egyesületek közterületi szolgálatellátásához.

Az ORFK vezetője szólt róla: a Rendőrség az eddigiekben 1200 kerékpárral, és 150 robogóval segítette az önkéntes bűnmegelőzők, mint kiemelt stratégiai partnerek munkáját.

Kiemelt stratégiai partnerünk, a Polgárőrség támogatása felelősség és kötelesség is egyben. Bejelentette: ezt a programot folytatva még az idén 155 kerékpárt és 40 segédmotoros kerékpárt adnak majd át a Polgárőrségnek. Köszönöm a felelősségteljes munkát, további jó erőt, egészséget önként vállalt tevékenységükhöz! – fejezte be gondolatait Papp Károly.

Aki ezt követően dr. Túrós András, az OPSZ elnöke társaságában jelképesen átadta az egyik kerékpárt a Siófok Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület vezetőjének, Gazdag Ferencnek.

A polgárőrök nevében dr. Túrós András, az OPSZ elnöke köszönte meg a Rendőrség ajándékát. A ma átadott kerékpárok is azt bizonyítják: a Rendőrség komoly stratégiai partnernek tekinti a Polgárőrséget!

Ha visszagondolok a korábbi évek technikai fejlesztésére, a rendőri állományból kivont járművek átadására, a Lovas Tagozat támogatására, csak a köszönet és a hála hangján szólhatok ezekről. Isten tartsa meg a jó szokásotokat, legyen folytatása 2018-ban is ennek a folyamatnak.

Az elnök szólt róla: a XX. század közepére teljesedett ki a kerékpározás fejlődése hazánkban. Azután a motorizáció fejlődése révén az autóké lett a főszerep, de ma a kerékpározás reneszánszát éli szerte a világon! Örömmel tölt el, hogy mi polgárőrök is részesei lehetünk ennek! Hiszen a kerékpáros szolgálat az, amely a legközvetlenebb kapcsolatban lehet azokkal, akiknek érdekében szolgálunk: a lakossággal!

Legyetek büszkék ezekre a kerékpárokra, amelyek jelentősen javítják az egyesületek manőverezési képességét, s ezek segítségével hozzá tudtok járulni a lakosság szubjektív biztonságérzetének további javításához! Sok sikert polgárőrök! – fejezte be gondolatait az elnök.

Aki ezt követően Papp Károly altábornagy társaságában megtekintette az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által beszerzett, s a Polgárőrségnek átadott kerékpárokat, amelyekből minden megye és Budapest is részesült.

Tóth Zoltán

Fotó:ORFK


Vas megyei polgárőr egyesületeknek is volt sikeres pályázatuk:

1.Hosszúperesztegi PE1 db női
2.Gérce PE1 db
3.Tömördi PE2 db
4.Gyöngyöshermán-Szentkirályi PE1 db
5.Olaszfa PE2 db (1 db női, 1 db férfi)
6.Püspökmolnári PE2 db (1db női, 1db férfi)
7.Körmend PE1 db