Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Közgyűlés Répcelakon

Közgyűlés Répcelakon

A Répcelaki Polgárőr Egyesület idén ünnepli fennállásának 30. jubileumát. Annak idején a megyében elsőként településükön hozták létre az önkéntes szervezetet. Így ők is három évtizedes múltra tekintenek vissza, melyet hamarosan méltó rendezvény keretében meg is fognak ünnepelni.
A közgyűlést pénteken este tartották a művelődési házban. Az összegyűlt tagságot Könczölné Bernáth Ilona elnök köszöntötte. Az összegyűltek egy perces néma felállással tisztelegtek a tavalyi év során elhunyt két társuk emléke előtt.
Könczölné Bernáth Ilona tolmácsolásában hallhatta a tagság a szakmai és pénzügyi beszámolót. Az elnök hangsúlyozta: az elmúlt évben a szervezet rengeteg plusz feladatot vállalt. Többek között biztosították az iskola-felújítás miatt Nickre kihelyezett gyerekek zökkenőmentes közlekedését. Segítették a rendőrség munkáját a kijárási korlátozások alatt. Vigyázták a település belépési pontjait és sportrendezvényeken is minden alkalommal helytálltak a találkozók biztonságos lebonyolítása érdekében. A beszámolóban elhangzott, hogy a Biró házaspár a legtöbb szolgálatot adó polgárőrök között van.
Új arc a testületben Fehérné Irénke és Barnabás, Bak Jenő unokája, aki remek példája annak, hogy bizony a fiatalokat is érdekelheti a közszolgálatnak ez a formája, ha megfelelő példa és motiváció áll előtte. A répcelaki egyesület is szívesen látna további tagokat - fiatalokat és régebb óta fiatalokat - egyaránt sorai között, létszámuk ugyanis eléggé megfogyatkozott az elmúlt időszak során.
A Felügyelő Bizottság nevében Mészáros Imre elnök számolt be az általa vezetett grémium munkájáról. A beszámolókat a tagság teljes egyetértésben fogadta el. A közgyűlésen láthatták a Répcelak Városért Díszokleveletmelyet az augusztus 20-i városi  ünnepségen vehetett át az egyesület. 
Szabó József polgármester megköszönte a polgárőrök munkáját, és gratulált hozzá. A polgármester elmondta, hogy a tűzoltószertár bővítése miatt megszűnt irodájuk helyett a Petőfi utcai irodaházban tervezik elhelyezni a polgárőröket . Erről a közeljövőben megkezdik az egyeztetést velük. A polgármester külön kéréssel fordult a polgárőrökhöz. Sajnos,  a szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékének problémája nem javul, emiatt a városvezető arra kérte az önkénteseket, hogy külön figyelmet fordítsanak az őrzésükre. 
A répcelaki rendőrség részéről Pataki Ferenc köszönte meg a polgárőrség munkáját. Szalainé Kutasi Ildikó, a Humánpolitikai Bizottság elnöke méltatta az önkéntesek tevékenységét és mint a sportegyesület munkatársa külön megköszönte a Répce Running futóversenyen való aktív közreműködésüket.
A közgyűlésen elhangzott, hogy a legtöbb szolgálati órát Vezendi Gergely és Németh János adta. Erre a kiemelkedő teljesítményre a megyei szövetség is felfigyelt, hiszen a 2021. szeptember 18-án megtartott megyei közgyűlésen "Kiváló polgárőr munkájukért" kitüntetésben részesültek.
Fotó: Répce TV