Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Pünkösdi szentmise biztosítása Rönökön

Pünkösdi szentmise biztosítása Rönökön

Ha Pünkösd hétfő, akkor évek óta a Szent Imre templom és környéke a terület, ahol a Rönöki Polgárőr Egyesület tagjai szolgálatot látnak el.

Ez idén sem volt másként. Az elmúlt sok évtől eltérően, ez évben elmaradt a búcsúi vásár, csak egy játékokat árusító sátor kínálta termékeit. Ám az ünnepi szentmise megtartásra került a rönökiek büszkeségében, a Szent Imre templomban.

Az egyesület nyolc taggal érkezett segíteni a rendezvény lebonyolítását. Fő feladat a vendégek fogadása, parkolásának segítése, a parkolók biztosítása, a területen történő gépjárműforgalom biztonságos irányítása volt. Eközben a szolgálati gépkocsival egy tag több alkalommal a településen is végzett ellenőrzést. Idén, a koronavírus járvány okozta elővigyázatosságból kifolyólag, kiegészítő feladat volt a templomba lépők figyelmének felhívása a kötelező védőmaszk használatára és a biztonságos távolságtartás betartására. Többen nem rendelkeztek saját maszkkal, őket igény esetén, egyszer használatos védőmaszkokkal látták el a polgárőrök. Voltak a tagok közül olyanok, akik a mise utáni vendéglátás előkészületeiben, szervírozásában is segítséget nyújtottak a szervezőknek.

Az eseményen a helyiek mellett sok zarándok és a környező településről érkező hívő vett részt. A szép időnek és a hely varázsának köszönhetően emelkedett hangulatú szentmisén, vidám, gyerekek zsivajával is színesített programon vehetett részt az odaérkező. A polgárőr szolgálat problémamentesen zajlott a rutinos, fegyelmezett polgárőröknek és az együttműködő vendégeknek köszönhetően .

Forrás-fotó: Rönöki Polgárőr Egyesület