Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Mikulásváró traktoros felvonulás Bajánsenyén

Mikulásváró traktoros felvonulás Bajánsenyén

December 2-án délután karácsonyi fényfüzérekkel és egyéb dekorációkkal feldíszített traktorok gyülekeztek Bajánsenye központjában. A helyi polgárőr egyesület, élükön Sebők Ferenc elnökkel, a többi helyi civil szervezettel karöltve ugyanis két helyi beteg kislány támogatására jótékonysági traktoros felvonulást és mikulásparty-t szerveztek.

Miközben a traktorosok az induláshoz készülődtek, a helyszínen felállított sátrakban szorgos önkéntesek már készítették a finom forralt bort, teát, de kapható volt a  palacsintától és gofritól kezdve a házi perecen át a főtt kolbászig  mindenfajta finomság. A tizenhárom traktorból és az önkéntes tűzoltó egyesület autójából álló menet, a polgárőr szolgálati autó felvezetésével délután 4 óra után indult el az előre megtervezett útvonalon. A konvoj először Kerkáskápolnára vonult, majd onnan vissza egészen a bajánsenyei határátkelőig mentek, hogy aztán visszaérkezzenek a jótékonysági party helyszínére. Ezt követően sor került a falu első adventi gyertyájának meggyújtására is, majd a jelenlévő számos gyerek nagy örömére, megérkezett a mikulás is.

Az eseményre nem csak a helyiek zöme látogatott el, de sokan eljöttek a környékbeli őrségi településekről is, hogy részvételükkel támogassák e nemes céllal létrejött rendezvényt, amely a bajánsenyei polgárőrök kezdeményezésére jött létre.