Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Hosszúperesztegi polgárőrök hosszú hétvégéje

Hosszúperesztegi polgárőrök hosszú hétvégéje

XVIII. Polgármesterek Főzőversenye - Szajki-tavak

Július 2-án tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a főzőversenyt, amelyre idén 18 csapat nevezett be.  

A csapatok több vasi településről érkeztek, így  Vashosszúfaluból, Csipkerekről, Mikosszéplakról, Egervölgyről, Kemenessömjénből, Csehiből, Sajtoskálról, és még Szombathelyről is. A kilátogatók figyelemmel kísérték a szakácsok és csapattagok főzési alapanyagait, az elkészítési technikákat, és természetesen az ízeket és illatokat. A főzőversenyen zsűriként vett részt Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Rozmánné Horváth Rita, a  Vashosszúfalu település aljegyzője, valamint Czeglédy Ernőné Klára, nyugdíjas gércei szakácsnő. Rengeteg kiváló minőségű étel készült. Több kategóriában is hirdettek győzteseket, mint a legfinomabb főétel,  a legfinomabb leves, a legízletesebb desszert, a legszebb sátor. A csapatok jó szívvel kínálták a finomabbnál finomabb ételeiket a kilátogatóknak. Az egész napos eseményt zenés előadások színesítették.

12. Szajki-tavak Triatlon

Július 3-án vasárnap rendezték meg a 12. Szajki-tavak Triatlont. Több korosztályban, három távon mérhették össze tudásukat a versenyzők. A verseny célja a triatlon sport népszerűsítése, valamint minden sportbarát számára a szervezők lehetőséget kívánnak biztosítani a sportolásra, egy jó hangulatú családias versenyen. A rendezvény baráti beszélgetésekkel, gulyáspartival és zenés esttel zárult.

A verseny alatt megrendezésre került egy autós Ford márkatalálkozó is.

A Hosszúperesztegi Polgárőr Egyesület a szombati napon együttműködve a Csénye Község Polgárőr Egyesülettel,  a főzőversenyre érkezett közel 600 gépjármű parkoltatási feladatait közösen látta el, amelyet a nagy meleg is nehezített. 

- Itt szeretném megköszönni a csényei polgárőrök segítségét, Takács Zsolt elnök hozzáállását! Majd újult erővel a vasárnapi napon a hosszúperesztegi polgárőrök összevont feladat ellátással biztosították mindkét eseményt - mondta Takó Tiborné elnök asszony, aki mindkettő napon részt vett az eseményeken.