Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

ÖTLETBÖRZÉT TARTOTT ISMÉT A KOMMUNIKÁCIÓS CSOPORT

ÖTLETBÖRZÉT TARTOTT ISMÉT A KOMMUNIKÁCIÓS CSOPORT

2019. február 23-án 4. alkalommal tartott ötletbörzét a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs Csoportja, ezúttal Szentgotthárdon.

Péntek Róbert évértékelő beszámolójában kiemelte, hogy amióta létrejött a csoport, azóta folyamatosan nő a cikkek száma illetve a megyei honlap olvasottsága, látogatottsága. Ezekkel párhuzamosan a leközölt anyagok minősége is nagy fejlődésen esett át. 2017-ben 6221 egyedi IP cím alapján történő látogatottsága volt az oldalnak, ám a tavalyi évben ez a szám már 10536-ra nőtt. Beszédében továbbá arra is kitért, hogy a tavalyi évben elindított toborzó tevékenységet az idei évben is tovább szeretné a csoporttal folytatni, már sokkal több helyszínen és magasabb színvonalon.  

A 2019-es tervek egyik pontja, a technikai háttér, eszköztár minőségi fejlesztése. Új mikrofon és világítás technika beszerzését tervezik a korszerű videó felvételek érdekében. Az új év egyik fontos projektjeként egy televízió műsor gyártásába is belekezd a Kommunikációs Csoport, ami a Több mint Önkéntesség címet viseli. Az ötletbörzén már készültek ehhez kapcsolódó felvételek a Gotthárd TV stúdiójában. Tervek szerint az új műsor havonta jelentkezik és adásonként 15 percben mutatná be a polgárőröket, egyesületeket, azok tevékenységeit, mindennapjait. Kitűzött cél, hogy a műsorban nem csak a polgárőségről, hanem a velük együttműködésben dolgozó egyéb civil egyesületekről is hiteles képet kapjanak a nézők. Például környezetvédelemmel, ifjúságvédelemmel foglalkozó civil szervezetek, vagy önkéntes tűzoltó egyesületek is helyet kapnak benne. 

Fontos feladat lesz továbbra is felhívni az egyesületi vezetők figyelmét rá, hogy miért célszerű kapcsolatot tartani a csoporttal, dokumentálni és nyilvánosság elé tárni az egyesületük által elvégzett munkát. 
 
Az előző évekhez hasonlóan, 2019-ben megrendezésre kerül az immáron III. Nyugat-magyarországi Polgárőr Kommunikációs Fórum. Ennek helyszíne és időpontja még egyeztetés alatt áll, de több lehetőség is elhangzott a csoport tagjaitól.  

A szentgotthárdi ötletbörze tartalmas, jó hangulatú és hasznos volt a résztvevők számára. A Kommunikációs Csoport tagsága egyre jobban tapasztalhatóan csapattá, egy tenni akaró közösséggé kovácsolódott. Ha Te is szeretnél közéjük tartozni és részt venni munkájukban, keresd őket bátran!

Fotó: Németh Tibor Szöveg: Prím Márton