Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Tudtad, hogy…?

Tudtad, hogy…?

Tudtad, hogy szolgálatban, sőt, szolgálatba menet és szolgálatból haza felé tartva is biztosított vagy?

Az Országos Polgárőr Szövetség 2016-ban kötött együttműködési megállapodást az Aegon Biztosító Zrt-vel. Időközben a társaság nevet változtatott, a polgárőrséggel kötött megállapodás érvényességét azonban a névváltozás nem érinti.

Az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. azokat a polgárőröknek nyújt biztosítási szolgáltatást, akik szolgálatellátás közben szenvednek balesetet – történjen az földön, vízen, levegőben, vagy akár lóháton. Arról, hogy mikor és pontosan milyen segítségre számíthatnak a polgárőrök az Alfától minden fontos információi felelhető itt.

Egyebek között számíthatnak a baleset következtében szükségessé vált kórházi ellátás után járó napi térítési díjra, a haláleset esetén a hozzátartozóknak fizetett kártérítés, és így tovább.

A biztosítási szerződés kiterjed a harmadik személyeknek okozott dologi (tárgyrongálási) károk fedezetére is. De még polgárőrök tulajdonában vagy használatában lévő és a polgárőri szolgálat teljesítéséhez igénybe vett hátas- és fogatos lovak, vizsgázott kutyák, drónok által harmadik személynek okozott károkra is.

Feltéve persze, hogy a kárt polgárőrök szolgálatteljesítésük során, a tőlük elvárható gondosság és figyelem ellenére okozták.

A biztosítás azokra a káresetekre, balesetekre is érvényes, amelyek a polgárőröket szolgálatba menet vagy onnan eltávozóban érik!

A káresemények bejelentését az adott körülményekhez képest a lehető leghamarabb, a biztosítási szerződésben meghatározott előírások szerint szükséges megtenni. Az Alfa Biztosító kárbejelentési gyakorlatában arra ösztönzi az ügyfeleit, hogy lehetőség szerint a kényelmes, gyors és egyszerűen használható online csatornáikat használják, beleértve a webes, mobil appos, vagy akár a viberes csatornákat is. A kárbejelentés fent említett módjai egyaránt előnyösek a biztosító és a biztosítottak számára.

Érdemes a káreseményt követően minden lényeges körülményt a lehető legrészletesebben és legpontosabban azonnal dokumentálni, az ilyenkor készült fényképek, videók nagy segítséget jelenthetnek a biztosító munkatársainak és jelentősen megkönnyítik a kárrendezést.

A polgárőrséggel kötött megállapodásra hivatkozva az Alfa Biztosító nem adott választ arra a kérdésünkre, hogy az együttműködés kezdete óta hány polgárőr részére nyújtottak biztosítási szolgáltatást. Elmondták ugyanakkor, hogy „örülnének annak, ha a polgárőrök, magánszemélyként is az Alfához, Magyarország egyik vezető biztosítójához fordulnának a családjuk és értékeik védelmét biztosítandó”. Digitális fejlesztéseivel, magas szakmai felkészültségével és kiterjedt hálózatával az ország minden területén áll a rendelkezésükre.

F. Gy. A.

A kép illusztráció