Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Húsvéti ünnepek Körmenden

Húsvéti ünnepek Körmenden

A Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai a húsvéti ünnepek alatt is szolgálatot teljesítettek Körmend város területén, segítve a rendőrség munkáját.
A Körmendi Rendőrkapitánysággal egyeztetett szolgálatokban kilenc fő polgárőr gyalogosan, illetve szolgálati gépkocsival volt jelen a város területén az ünnepek alatt.
Kiemelt feladat volt a jelenlét közterületeken, Rába parti üdülők, Várkert, játszóterek, illetve szombati napon a Városi Piac és bevásárló központok környéke. Az általános közterületi járőr szolgálaton túl a járványügyi szabályok (kötelező maszk használat, kijárási tilalom) ellenőrzésében, betartatásában is részt vettek az egyesület tagjai. 

Nagypénteken és húsvét hétfőn két fő teljesített közös rendőr-polgárőr járőr szolgálatot körzeti megbízottal. 
Szombat délután Horvátnádalja és Felsőberkifalu városrészeken, vasárnap reggel pedig Alsóberki és Körmend város központjában megrendezett "Húsvéti ételek lovaskocsiról történő megáldása" rendezvény menetútvonal biztosítása volt a feladat. Erről a Tények stábja is forgatott melyet ITT megtekinthetnek.

A hétvégén végrehajtott szolgálatok alatt több esetben kellett figyelmeztetni  az embereket a kötelező és szabályos védőmaszk használatára, illetve a közlekedési szabályok betartására. Egy esetben volt szükség rendőri intézkedésre ittas vezetés miatt.

Szöveg: Biczó Péter
Fotó:  Biczó Péter, Buda Brigitta, Jámbori Tamás, Kovács Dávid, Németh Tamás