Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Ajándékozás a Csörötneki Polgárőr Egyesületnek

Ajándékozás a Csörötneki Polgárőr Egyesületnek

2020. december 11-én 13 órakor szűk körben, a biztonsági előírások maximális betartása mellett, mégis ünnepélyes keretek között Szabó Ferenc nyugállományú rendőr ezredes egy 400 ezer forint értékű hőkamerát és egy távcsövet ajándékozott a Csörötneki Polgárőr Egyesületnek, melyet Gratzl László, az egyesület elnöke vett át. Az ajándékozási ceremónián jelen volt Kocsis Zsolt, Csörötnek község polgármestere és Horváth Gyula, az egyesület tagja. 

Szabó Ferenc úr jelenleg Budapesten él, de szülőfaluját, Csörötneket gyakran látogatja. Szívügyének tekinti a polgárőrség támogatását, hiszen rendvédelmi múltja és egykori falujához való kötődése miatt, fontosnak tartja a közbiztonság erősítését, megőrzését a településen. Ezért hosszú évek óta önzetlenül kiáll a csörötneki polgárőrök mellett anyagi és erkölcsi támogatóként. Vállalkozó lévén előtérbe helyezi az adományozást, hiszen ezzel gazdagíthatja az egyesület technikai eszköztárát, erősítheti önként vállalt feladataik színvonalát. 

Gratzl László köszönetét fejezte ki az egyesület tagjai nevében is. Elmondta, hogy az ajándékba kapott kamera nagy segítséget fog nyújtani szolgálataik során, hiszen nemcsak a faluban, hanem a településhez tartozó szőlőhegyen is ügyelnek a biztonságra. Az ajándékba kapott eszközök megkönnyítik munkájukat. 

Kérdésünkre válaszolva az egyesület elnöke azt is elmondta, hogy tagságuk nagy része az idősebb korosztályhoz tartozik, így a járványügyi időszakban kissé nehezebben oldható meg a szolgálatellátás. A fiatalabb tagok munkahelyi elfoglaltságuk miatt ritkábban tudnak szolgálatot teljesíteni, de mindenki próbál segítséget nyújtani minden téren. Szolgálataikat általában személygépkocsival végzik, különös figyelmet fordítva az idősek lakta portákra. Ebben a pandémiás helyzetben is számíthat rájuk a falu lakossága akár bevásárlás, vagy gyógyszerkiváltás és egyéb elintéznivalók terén. 

Az adományozó ünnepség kötetlen beszélgetéssel zárult.