Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Kiemelt figyelem a közlekedési balesetek megelőzésére

Kiemelt figyelem a közlekedési balesetek megelőzésére

Elfogadta az OPSZ elnöksége a Szövetség II. félévi munkatervét, amelynek értelmében kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a polgárőröknek a közlekedési balesetek megelőzésére. A testület emellett elfogadta az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából kitüntetettek személyére érkezett javaslatot is.

Az OPSZ elnöksége szeptember 24-i online ülésén jóváhagyta a Polgárőrség II. féléves munkatervét, amely értelmében év végéig kiemelt figyelmet kell fordítani a közlekedési balesetek megelőzésére és a polgárőrök közlekedéstudatosságának fejlesztésére. Ennek alapján, folytatódik a Budapesten múlt héten elindított országos képzés. Szeptember 25-én, Nyírbátorban és Győrben, október 2-án Szolnokon és Pécsen, 9-én, Mezőkövesden és Pacsán rendezik meg az egyesületi vezetők oktatását, a program október 16-án, Kecskeméten zárul. A munkatervben meghatározott célok között szerepel továbbá a külterületek biztonságának további javítása, a polgárőr szervezetek közösségi életének újraindítása, az Ifjú Polgárőr Centrumok hálózatának fejlesztése és az OPSZ jelképeinek, honlapjának megújítása is.

Nemzeti ünnepünk, október 23-a tiszteletére díszünnepséget tart október 15-én, Budapesten az Országos Polgárőr Szövetség. Az elnökség tagjai elfogadták azt az előterjesztést, amely azoknak a nevét tartalmazza, akik elismerésben és kitüntetésben részesülnek a nemzeti ünnep alkalmából. A Teve utcai Rendőrpalotában rendezendő ünnepségen 10-en vehetik át a Kopácsi Sándor Érdemrendet, de Szent László érmet is 10 polgárőr vehet át. Az ünnepségen emellett átadják a Sajtódíjakat, az „Év Lovas Polgárőre”, a „Balaton Polgárőre”, az „Év Polgárőre”, az „Év Polgárőr Pedagógusa”, valamint az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetéseket is.

A testület döntött arról is, hogy az OPSZ a tagjai sorába fogadja a makói székhelyű, „Marosmenti Polgárőr Egyesületet” és az ürömi székhelyű, „Üröm Közbiztonsági és Polgárőr Egyesületet”.

Életmentő Érdemérem odaítéléséről is döntöttek az elnökség tagjai. Egy augusztus 22-én történt eset kapcsán részesül Dávid Balázs Gyula, a Baráti Polgárőr Egyesület (Győrújbarát) polgárőre Életmentő Érdeméremben.

szöveg és fotó: OPSZ