Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Élménydús versenyautó bemutató Vasszécsenyben

Élménydús versenyautó bemutató Vasszécsenyben

A Vasszécseny Polgárőr és Tűzoltó Egyesület 2023.05.21-én rendezte meg immár harmadik alkalommal a Versenyautó kiállítással egybekötött versenyautó bemutatót. Az eseményre több százan voltak kíváncsiak.

Több napos előkészület után vasárnap délelőtt 10 órai kezdettel elstartolt az a huszonnyolc autó, melyek egész nap várták az érdeklődőket.

Mindenek előtt 9:30-kor a harminchét sofőrnek és a pályán való biztosításban résztvevő polgárőröknek Smuk László  a verseny egyik fő megálmodója és szervezője tartott eligazítást. A legfőbb pont és a legnagyobb hangsúlyt a biztonság kapta. Az autó sport nem veszélytelen, ezért a pálya egészén polgárőrök és pályabírók figyeltek a biztonságra. A nap folyamán két ÖTE (Vép-Bozzai Önkéntés Tűzoltó Egyesület, Rum Önkéntes Tűzoltó Egyesület) is kint volt a pálya mellett szintén a résztvevők biztonsága érdekében. A biztosításban résztvevő polgárőr egyeületek:

  • Rábapatyi Polgárőr Egyesület
  • Sárvár Város Polgárőr Egyesülete
  • Vasszécseny Polgárőr és Tűzoltó Egyesület
  • Pósfa Község Polgárőr Egyesület 

A gépkocsikat nem csak kívülről tekinthették meg az érdeklődők, hanem egy nyilatkozat kitöltése után a bátrabbak be is ülhettek és mehettek egy kört a technikás kanyarokkal tűzdelt pályán. 

A polgárőrök fő feladata a lezárt területek figyelése valamint a pályán esetleges kicsúszások meghibásodások jelzése a rendezők felé. Az árokba csúszott kisebb balesetes autók kimentésében segédkezés volt. A Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs sátra is kitelepült a gyerekek nagy örömére. Játékos feladatok kitöltésével, kisebb ajándékokkal távozhattak kicsik és nagyok a polgárőrök sátrától.