Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Elismerés és köszönet a polgárőröknek

Elismerés és köszönet a polgárőröknek

Országos Polgárőr Szövetség elnöke körlevélben mond köszönetet annak a harmincezer polgárőrnek, akik a kialakult járványveszély megelőzésében és a fertőzés terjedésének lassításában erőt megfeszítve dolgoznak, egyben tájékoztat arról is, hogy napokon belül megérkeznek az egyesületekhez a védőfelszerelések első adagjai.

Tisztelt Polgárőr Társaim!

Az országban kialakult járványveszély megelőzésében és a fertőzés terjedésének lassításában az információim szerint, több mint 30 ezer polgárőr vesz részt.
A hozzám beérkezett információk, tájékoztatók és jelentések szerint az egész országban a polgárőrök felelősséggel és hallatlan aktivitással vesznek részt ebben a rendkívüli és nem mindennapi munkában.
A polgárőrök ismét hétköznapi hősökké válnak!
Mindezekre tekintettel szeretnék köszönetet mondani a helytállásért és a fegyelmezett magatartásért. Biztos vagyok benne, hogy ezért a különös munkáért hálásak lesznek az emberek, a települések és végső soron az egész ország.

Egyben szeretném tájékoztatni Önöket, hogy 2020. március 26-án a Belügyminisztérium 15 ezer darab védőmaszkot biztosít a polgárőrök részére, amit a héten eljuttatunk a megyei szövetségeken keresztül az egyesületekhez. Továbbá beszerzés alatt van 3 ezer darab védőmaszk és tárgyalásokat folytatunk különböző beszállítókkal a kesztyűk, a kézfertőtlenítők beszerzésével kapcsolatban.

Még egyszer tiszta szívből köszönöm ezt a veszélyektől sem mentes polgárőr tevékenységet, amelyet tapasztalhatunk országszerte.
A Polgárőrség ismét jól vizsgázott és példát mutat önzetlenségből, elhívatottságból.

Budapest, 2020. március 25.

Tisztelettel:
Dr. Túrós András sk.