Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

Közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési oktatást

Közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési oktatást

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség a közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési oktatást szervezett 2024. február 23-án és február 26-án Szombathelyen a Vas Vármegyei SZC Savaria Technikum és Kollégium diákjainak.

2024. február 23-án a Vas Vármegyei SZC Savaria Technikum és Kollégium 11.D osztályban Bedi Ákos a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke ismertette meg a fiatalokat a polgárőrséggel, annak feladataival és tevékenységeivel. Elmondta, hogy a polgárőrség ma a rendőrség első számú stratégiai partnere és egyre szorosabb és aktívabb az együttműködés a két fél között. Ma már közvetlen kapcsolat van közöttük hála az EDR rádióknak, melyen keresztül azonnal fel tudják venni egymással a kapcsolatot és segíteni tudják egymás munkáját. Kiemelte, hogy a polgárőrök az 1991-es indulásuk óta a feladataikat önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül végzik. Emellett fontosnak tartja a fiatalok bevonását az önkéntesek munkájába, mert ezzel ők is tudnak tenni lakókörnyezetük biztonságáért. 

Molnár Miklós r. százados a Vas Vármegyei Rendőr - főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársa a tudatos internet használatról és a kiberbiztonságról tartott előadást a fiataloknak. Ez a szegmens ma a rendőrségen belül egyre nagyobb szerepet kap. A bűnelkövetők, sajnos, egyre aktívabbak az interneten keresztül. A banki csalásokon kívül a közösségi médián keresztül is egyre több az adatlopás és az érzékeny adatok megszerzése. 

2024. február 26-án a 12.D osztályban Bedi Ákos a polgárőrség történetéről és alapvető feladatairól tartott előadást, majd Kovács Vanda r. alezredes és Binó Tamás r. alezredes a Vas Vármegyei Rendőr - főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai interaktív előadásán vehettek részt a tanulók. KRESZ szerencsekerék segítségével különböző feladatokkal vezették be a diákokat a közlekedés rejtelmeibe.

Mind a két napon a résztvevő fiatalok a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet jóvoltából (KTI) KRESZ könyveket és különböző, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ajándékokat vehettek át.