Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Csepregi Nemzetközi Lőverseny

Csepregi Nemzetközi Lőverseny

A  BEOSZ Nyugat-dunántúli régiójához tartozó, kilenc éve alakult Csepreg Közbiztonságáért  Polgárőr és Bajtársi Egyesület július 27-n már negyedik alkalommal szervezte és rendezte meg a helyi lőtéren a Nemzetközi Kispuska Lőversenyt.

 Meghívásuknak ezúttal is eleget tett a Szlovén Rendőrség Veterán Szövetsége és az Osztrák Békefenntartók Egyesülete. Az előkészítésben és a végrehajtásban érzékelhető volt a megszerzett többéves tapasztalat. A kiírásba szereplő időpontig folyamatosan érkeztek be a csapatok. A rendezők szendviccsel, ásványvízzel és kávéval várták a versenyzőket. Az előírt oktatások megtartása után kezdődhetett meg a verseny. Tizenkét csapat adta le a nevezését, de a helyszínen összeállt egy tizenharmadik csapat is, mely az osztrák békefenntartók burgenlandi vezetőjéből, a BEOSZ Nyugat-dunántúli régióvezetőjéből és egy polgárőr képviselőből állt. A csapat tevékenységét a humánum vezérelte, mert óvta még a lőlap feketével jelzett részét is, összességében megőrizték a verseny során a nevezési helyüket.

A lőállásba kerülés előtt folyamatos volt a régi ismeretségek, találkozások emlékeinek a felidézése. A csapattagok között egyre több fiatalt láttunk. Rendőrnek tanuló fiatal hölgy is volt közöttük. Meglehet szólítani a fiatalokat, csak meg kell találni hozzájuk – az őket érdeklő feladaton, témán keresztül – az utat. Az eredmények értékelése folyamatos volt. A körmendi csapat eredményét látva, nagyon úgy nézett ki, hogyha valamelyik csapat kivételesen nem ér el a tőle megszokottnál jobb eredményt, akkor az idén már ötödik alkalommal nyerik meg a versenyt. Az első alkalommal nevezett csapatok közül sem  szorongatta meg őket senki. A lövészet befejeztekor mindenki a saját lőlapját nézve,  eredménye alapján értékelhette önmagát. Mérlegelhették, hogy ez egyéniben és csapatban mit fog érni.

Az eredményhirdetés a helyi kempingben történt.  Előtte a rendezők minden nevező csapat részére az egyesület borát adták át. A csapatverseny első három helyezettje részére a serlegeket, okleveleket és az ajándékokat az egyesület elnöke Bencsik Géza, az egyéni számok helyezettjei részére László Attila régióvezető adta át.

Csapat eredmények:

                                     1, Körmend ( tagjai: Oláh János, Oláh Péter, Kondor Attila)

                                     2, CSKPBE 2. csapata (tagjai: Bencsik Géza, Erdődi Krisztián, Gombos Miklós)

                                     3,Ekipa  SEVER Murska Sobota (tagjai: Klaric Igor, Ivan Potocnik , Jonas Ludvik)

Egyéni eredmények:

                                    1. Hantos Csaba  (Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete)

                                    2. Kondor Attila  (Körmend)

                                    3. Temlin Cvetka (Szlovénia)

A harmadik helyezett hölgyversenyző, Temlin Cvetka,  az elmúlt évben még csapatban volt helyezett. Az eredményhirdetés után baráti beszélgetésre került sor, ahol már a következő rendezvényre történő előzetes meghívások történtek.