Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Gyújtogatót fülelt le a celldömölki polgárőr

Gyújtogatót fülelt le a celldömölki polgárőr

Az utóbbi időben megszaporodtak a Kráter Önkéntes Tűzoltó És Polgárőr Egyesület működési területén a nádas, sásos, bokros helyeken a tűzesetek. Az egyesület tagjai szándékos gyújtogatásra gyanakodtak.

A közelben lakó Kocsis Krisztián az esetleges tettes elfogása érdekében rejtett figyelőszolgálatokat szervezett. Kitartásának és lelkes hozzáállásának köszönhetően, két hét elteltével, sikerült tetten érni a gyújtogatót. Az észlelést követően Krisztián azonnal értesítette a rendőrséget, tűzoltókat, valamint a körzeti megbízott után a település alpolgármesterét is. A férfi a nádas begyújtását követően távozni akart a helyszínről, amit a polgárőr és az időközben a helyszínre érkezett alpolgármester akadályozott meg. A rendőrség kiérkezéséig a helyszínen tartották az elkövetőt. A tűzhöz a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltók vonultak, akik aznap már voltak oltani azon a területen.

Az egyesület tagjai méltán büszkék fiatal társukra, aki kitartásával és tenni akarásával segített a hatóságok kezére juttatni egy a társadalomra is veszélyt jelentő gyújtogatót. Ezzel megelőzve, hogy az tetteivel nagyobb károkat okozzon, vagy esetleg valakiben kárt tegyen.

Fotók: Kocsis Krisztián