Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

OPSZ elnökének 5. sz. körlevele a koronavírussal kapcsolatban

OPSZ elnökének 5. sz. körlevele a koronavírussal kapcsolatban

Kormány által működtetett Operatív Törzs tájékoztatóira, állásfoglalásaira és az OPSZ elnökéhez beérkezett tisztségviselői javaslatokra, valamint a Belügyminisztérium Közbiztonsági Főigazgatójának kérésére figyelemmel a polgárőreink és családtagjainak megóvása és a polgárőr szolgálat folyamatos fenntartásának biztosítása érdekében a kiadott 4. számú körlevelem 3. pontjában foglaltakat az alábbiakkal egészítem ki:

  1. A polgárőrök („A rendészeti szervek speciális terhelése miatt az egyesületek törekedjenek a folyamatos és rendszeres közterületi szolgálat szervezésére, ellátására”) a közterületi szolgálat ellátása során, a helyi rendőri szervek felkérésére működjenek együtt a hatóságilag karanténba zárt személyek ellenőrzésében. A felkérés alapján szervezett ellenőrzéseket rendőr-polgárőr közös szolgálatban hajtsák végre.
  2. Figyelemmel a Kormány újabb korlátozó rendelkezéseire, így különösen az üzletek, vendéglátóhelyek nyitva tartásának korlátozására, indokoltnak tartom a közterületi szolgálat fokozását. Kérem, hogy a polgárőrök növeljék a közterületi szolgálatok számát és idejét, illetve, ahol lehetséges biztosítsák folytonosságát.
  3. Az OPSZ Elnökének 1; 2. és 3. számú körlevelében foglaltak továbbra is hatályban maradnak.
  4. Az OPSZ Elnökének 4. számú körlevelében foglaltak az 5. számú körlevélben szereplő pontosításokkal maradnak hatályban.

Budapest, 2020. március 17.

Tisztelettel:
Dr. Túrós András s.k.