Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Herényi Virágút polgárőrökkel

Herényi Virágút polgárőrökkel

A Herényi Kulturális és Sportegyesület szimbolikus nagyrendezvényévé vált Herényi Virágút, - amely 2012-ben elnyerte a Nyugat-Dunántúl Kiemelt Kulturális és Örökségturisztikai Rendezvénye címet – kb. 1 km hosszú útvonalon – több mint 15 főként helyi herényi és kámoni virág-és dísznövény kertészet kiállítása-és vására Szombathely herényi városrészében. A rendezvény különlegessége, hogy a kiállító és portékáit kínáló virág-és dísznövény kertészek és vállalkozások egy összefüggő útvonalon, illetve közvetlen közelében laknak, vagy a telephelyük van itt, tehát mindenképpen kötődnek ehhez a területhez.

Maga a Virágút is ezt a természetes útvonalat követi, a Bertalanffy M. utcától indulva, a Hóvirág és Tulipán utcán majd a Csók István utcán keresztül jutunk el a végállomásig, a Béke térig, ahol a Prenor Kertészeti és Parképítő Kft. telephelye, valamint a rendezvényt szervező és koordináló szervezet a Herényi Kulturális és Sportegyesület székháza a Herényiek Háza található.

A rendezvényre látogatókat virág-és dísznövény-kertészeti kiállítás és vásár  (egynyáriakkal, kétnyáriakkal, balkon-növényekkel, évelőkkel, fenyőfélékkel, szobai cserepes növényekkel, bonsai-félékkel, vágott virággal, oltvánnyokkal, díszcserjékkel, díszfákkal, szoliter díszcserjékkel és egyéb dísznövényekkel, foglalkozó kertészetek, virágboltok, valamint a kerti gépek és különféle kerti eszközök és kiegészítők árusainak kínálata) mellett kézműves kirakodó vásárral, vásári ételekkel, italokkal. Az útvonalon több helyszínen zajló változatos kulturális, szórakoztató és gyerek programokkal (utcazenészek, mutatványosok, vásári komédia, bohócok, néptáncosok) várták az érdeklődőket.

Az eddigi évekhez hasonlóan a rendezvény nyugodt biztonságos lebonyolításában idén is több polgárőr egyesület is részt vett.

Kiss Viktória a Claudius Polgárőr Egyesület elnöke elmondta:


Már a legelső rendezvényen részt vettek a Gyöngyöshermán-szentkirály Polgárőr Egyesület tagjai. Ez azóta bővült hiszen most már évek óta több egyesület is csatlakozott, hogy biztonságosan lezajljon a rendezvény. Váltott csapatokkal vannak jelen a polgárőrök a rendezvény mindkét napján.

Az eseményen résztvevő egyesületek:

  • Gyöngyöshermán-szentkirály Polgárőr Egyesület
  • Táplánszentkereszt Polgárőr Egyesület
  • Kálvária Polgárőr Egyesület
  • Claudius Polgárőr Egyesület