Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Vas megyei körkép - Polgárőr szemmel

Vas megyei körkép - Polgárőr szemmel

Hasonlóan a többi megyéhez,  Vas megyében is több és összetettebb feladatot látnak el a polgárőrök a világjárvány okozta rendelkezések miatt. A legfőbb feladat a bűnmegelőzés, de sok karitatív tevékenységet is végeznek az önkéntesek.

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség vezetése igyekszik minden felkéréseknek eleget tenni, amely a rendőrségtől és önkormányzatoktól érkeznek. Gondolunk itt a tesztpontokon nyújtott segítségekre, idegenrendészeti felkérésre, ételosztásoknál való biztosításokra, a lezárt határátkelők ellenőrzésére és a kijárási tilalmat megszegők figyelmeztetésére.

A kijárási tilalom miatt este nyolc óra után megyeszerte fokozott a polgárőrök jelenléte a közterületeken, hiszen nincs ember az utcákon, így aki rosszban sántikál, úgy gondolhatja könnyebb a dolga. Az esetleges garázdaság, betörések és hasonló bűncselekmények megelőzése céljából az esti szolgálatok során igyekeznek a polgárőrök minél nagyobb terület bejárni, gépkocsival és gyalogosan egyaránt. A VMPSZ tagegyesületei EDR rádión sok esetben kapcsolatban vannak, hogy összehangolt szolgálatokat lássanak el. Minden hétfőn megyei szintű rádiópróbát tartanak, illetve igyekeznek tapasztalataikat is megosztani egymással, hogy így is hatékonyabbak legyenek a szolgálat ellátások.

Karitatív tevékenységek közé tartoznak a segélyszállítmányok biztosítása, az adományok gyűjtésében való részvétel, ételosztásokon a Covid-19 miatti intézkedések betartatása, időseknek bevásárlás, van olyan egyesület, aki tüzelőt aprít időseknek, hogy be tudjanak fűteni. A karanténban lévő lakosoknak segítenek gyógyszerhez jutni és ha kell, kutyát is sétáltatnak.

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség polgárőrei igyekeznek a lehető legjobban helytállni a COVID miatt kialakult helyzetben, melyhez a vezetők lehetőségeikhez képest minden segítséget megadnak. Fertőtlenítő szereket biztosítanak, gumikesztyűket, maszkokat osztanak a polgárőröknek, hogy biztonságban tudják ellátni feladatukat.