Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

Közös összefogás Rimányi Márkért

Közös összefogás Rimányi Márkért

Amikor az emberek összefognak, hatalmas erőket tudnak megmozgatni. Amikor a tűzoltók összefognak, csoda történik!
Rimányi Márk tűzoltó őrnagy, a szombathelyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportjának szolgálatparancsnoka lassan 30 éve küzd az emberekért, a javakért a tűz ellen. Most önmagáért kell küzdenie. A leukémia ellen, amely nem válogat. Márk küzd és nem adja fel!

Ebben a küzdelemben osztozott az a több száz ember, akik 2022. november 19-én a Szombathely Center parkolójában részt vettek azon a jótékonysági főzésen, melyet Márk megsegítésére szerveztek barátai, kollégái. Az eseményen harminc csapat, így a Vas Megyei Polgárőr Szövetség csapata is,  gondoskodott a finomabbnál finomabb ételekről, valamint a forró italokról, melyek átmelegítették mindenki kezét, szívét. 
Az odalátogatók az ételek elfogyasztása után a kihelyezett gyűjtődobozokba pénzt dobhattak, ezzel is támogatva Márk felépülését.

Hihetetlen mértékű összefogás volt érezhető a tűzoltókon és a civileken egyaránt. Minden résztvevőn ugyanaz volt érezhető: a tenni akarás, a segítségnyújtás, az összefogás.
Ennek meg is lett az eredménye, hiszen több mint négymillió forint gyűlt össze. Az összeget Márk felesége vette át 2022. november 20-án férje szolgálati csoportjától.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság együttműködési megállapodás keretében a Vas Megyei Polgárőr Szövetségtől kért segítséget területbiztosítási feladatok elvégzésére.
Szombathely Center parkolójában 2022. november 18-án délután kettő órától, másnap reggel hat óráig vasi polgárőrök (Balogunyom Polgárőr Egyesület, Gencsapáti Polgárőr Egyesület, Kőszegi Polgárőr Egyesület, Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, Vasszécsenyi Polgárőr Egyesület , Sárvár Város Polgárőr Egyesület ) láttak el szolgálatot.

A jótékonysági főzésen a VMPSZ csapata ízletes cigánylecsó elkészítésében jeleskedett, amit  Horváthné Pados Krisztina, a  VMPSZ irodavezetője, Kiss Péter, VMPSZ általános elnökhelyettese és Németh Tibor, a Rönöki PE elnöke, a VMPSZ elnökségi tagja közösen készített el.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a főzésen, segítséget nyújtva ezzel a beteg tűzoltónak és családjának!

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, VMPSZ Kommunikációs Csoport