Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Sárvári járási körkép az elmúlt időszakról

Sárvári járási körkép az elmúlt időszakról

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség Sárvári Járásában a pandémiás időszakban is rendszeresen teljesítenek közterületi-, és külterületi járőrszolgálatokat, valamint látnak el karitatív feladatokat a polgárőr egyesületek tagjai.

- Vásárosmiskén a Vásárosmiskei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai több napszakban is     folyamatosan ellenőrzik az utcákat, köztereket, szőlőhegyet. Rendszeresen együttműködnek a rendőrségi körzeti megbízottal – mondta Pócza József, az egyesület elnöke.

- A Rábapatyi Polgárőr Egyesület polgárőrei ellenőrzik Rábapaty utcáit, külterületeit, folyamatosan figyelik a településen áthaladó nagyforgalmú 84-es utat. A veszélyhelyzet során a pandémiás időszakban kiemelkedő karitatív munkát végeznek. Nagy figyelmet fordítunk az idősebb lakosokra. Kérésre elvégezzük a kisebb bevásárlásokat, gyógyszereket váltunk ki, saját készítésű maszkokat és láthatósági mellényeket osztunk – mondta Burka Norbert elnök.

- Sárvár Város Polgárőr Egyesület tagjai rendszeres közterületi járőrszolgálatokat látnak el a településen. Folyamatosan ellenőrzik a főutcát, tereket, parkolókat, parkokat, Csónakázó tavat, hegyközségi-, kertvárosi-, illetve sömjéni városrészt. Figyelnek a kijárási tilalom betartatására. Az egyesület Környezetvédelmi Csoportja külterületeken tart ellenőrzéseket, próbálva visszaszorítani az illegális szemétlerakók kialakulását. A pandémiás időszakban is tartják a kapcsolatot az egyesülethez közösségi szolgálatra jelentkező diákokkal - közölte Kovács Ferenc sárvári elnök.

- Répcelakon a város kiemelkedően jó közbiztonságának, a Répcelaki Polgárőr Egyesület aktív munkája is köszönhető  - fogalmazta meg Könczölné Bernáth Ilona elnökasszony. A közterületi járőrszolgálatokat saját gépkocsival látják el, polgárőr robogók segítik a feladatellátást. Segítik a rendőrség és a tűzoltóság munkáját.

- Hosszúperesztegen a Hossszúperesztegi Polgárőr Egyesület folyamatosan lát el közterületi-, és külterületi járőrszolgálatokat. Ellenőrzik a Szajki tavak környékét, valamint a nyaraló övezetet. Heti szinten látnak el járőrszolgálatokat közösen a rendőrséggel. Fokozottan figyelik a kijárási tilalom betartását. Karitatív jelleggel, kérésre kiváltjuk a helyi lakosok gyógyszereit is – mondta Takó Tiborné elnökasszony.

- Vámoscsaládi Polgárőr Egyesület tagjai az esti és éjszakai órákban gépjárművel látnak el polgárőr járőrszolgálatot a település területén, valamint a Vámoscsalád-Nick-Uraiújfalu közötti háromszögben, a 86-os út és az M86-os autóút miatt az átkötő utakat is ellenőrzik.

- Megyehídi Polgárőr Egyesület az elmúlt időszakban általános járőrszolgálatokat teljesítettek a község belterületén és külterületén egyaránt. Ellenőrizték a kijárási tilalom betartását. Külön figyelmet fordítottak a fatolvajok illegális tevékenységének megakadályozására, valamint az illegális szemétlerakás visszaszorítására – nyilatkozta Fülöp Balázs elnök

- A Gércei Polgárőr Egyesület ügyeleti telefonszámára bármelyik napszakban tehetnek lakossági bejelentést a gércei lakosok. Gyalogosan, illetve polgárőr kerékpárral járjuk a község utcáit, illetve földutakat, hegyeket. Decemberben egy rendőrséggel közös akcióban sikeresen helytálltunk – közölte Bándli Szabolcs elnök.