Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rendőrségi Hírek

A RENDŐRSÉG NEM BÍRSÁGOL SMS-BEN

A RENDŐRSÉG NEM BÍRSÁGOL SMS-BEN

A rendőrség nevében küldenek szöveges üzeneteket a csalók, amelyben bírság befizetésére szólítanak fel. Ne dőljön be, alaposan gondolja át, mielőtt cselekszik!

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közigazgatási Hatósági Szolgálatának munkatársai naponta kapnak olyan telefonhívásokat állampolgároktól, amelyben elmondják nekik, hogy bírság befizetésére utasító SMS-t kaptak. Sajnos többen nem csak azért ragadnak telefont, hogy előzetesen meggyőződjenek az üzenet valóságtartalmáról, hanem azt is közlik, hogy ők bizony ezt már be is fizették.

Annak érdekében, hogy ne váljanak online csalók áldozatává, kérjük, fogadják meg tanácsainkat!

– A rendőrség nem SMS-ben kommunikál! Amennyiben az objektív felelősség alá tartozó eljárásban bírságot szab ki, arról ügyfélkapun, cégkapun vagy írásbeli határozatban rendelkezik.

– A rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával érje el! Ne kattintson üzenetben kapott linkekre!

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Ezek megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.