Hírek

Mindenszentek és Halottak Napja Vas megyében

Mindenszentek és Halottak Napja Vas megyében

Az idei évben a Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából ismét polgárőrök jelentek meg a temetők, sírkertek környékén. Igyekszünk egy körképet adni a hétvége eseményeiről polgárőr szemmel.

A Rönöki Polgárőr Egyesület a mindenszenteki hétvégén mindkét nap szolgálatot látott el a temetőnél. Összesen huszonegy órában, kilenc fővel. Feladatuk volt a gépkocsifeltörések megakadályozása, ennek érdekében a parkoló őrzése, a temetőbe érkezők segítése, a temetőn belül a sírok ellenőrzése, az esetleges sírtüzek megelőzése érdekében.

A Csörötneki Polgárőr Egyesület szintén mindkét nap látott el szolgálatot, összesen tizenkét órában, tizenkét fő részvételével. A feladatok hasonlók voltak őnáluk is mint Rönökön.

Sárvár Város Polgárőr Egyesület az elmúlt hétvégén összesen húsz polgárőrrel látott el fokozott figyelő-, és járőrszolgálatot Sárvár és Rábasömjéni temetőknél. További járőr feladatokat teljesített az egyesület Környezetvédelmi Csoportja is, akik sajnálatos módon újabb illegáis szemétlerakóhelyekre bukkantak Sárvár környékén.