Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Tisztújító közgyűlést tartott a Répcelaki Polgárőr Egyesület

Tisztújító közgyűlést tartott a Répcelaki Polgárőr Egyesület

Tisztújító közgyűlést tartott a Répcelaki Polgárőr Egyesület 2024. január 19-én pénteken. A polgárőrök egyperces néma csenddel tisztelgett az elhunyt társak emléke előtt, majd kezdetét vette a hivatalos választás, melyet a leköszönő elnök, Könczölné Bernáth Ilona vezényelt le.

Először a Jelölő Bizottság vezetője, Fehérné Istenes Irén ismertette a pozíciókra delegált aspiránsokat, majd feltette szavazásra a döntést. A tagság egyhangúlag választotta meg az előzetes felmérés és a tagság véleményének alapos szondázása során javasolt személyeket. A polgárőr egyesület új elnöke Németh János, elnökhelyettese Vezendi Gergely lett. Munkájukat két elnökségi tag: Fehérné Istenes Irén és Varga J. Sándor, valamit tirkárként Horváthné Kiss Zsuzsanna segíti. A Felügyelő Bizottság tagja Biró Józsefné és Sághy Gyula lettek, vezetőjük Mészáros Imre.

Az új elnök székfoglaló beszédében elmondta: Répcelakra költözése óta nagyon szeret ebben a városban élni, és tenni akart a közöségéért – ezért lépett be anno a polgárőrök kötelékébe, ahol nemcsak a számítását találta meg, de barátokra is lelt. Az egyesület vezetőjeként eltökélt szándéka, hogy az idősek tapasztalatával élve, és a fiatalok lendületét felhasználva még erősebbé, hatékonyabbá teszi csapatát. Németh János tisztelete jeleként kezdeményezte elődje „Tiszteletbeli elnökké” választását, melyhez a tagság örömmel adta hozzájárulását.

Szabó József polgármester megköszönte a leköszönő vezető munkáját, és gratulált a megválasztottnak. Hozzászólásában kiemelte: a város az október 23-i ünnepségen „Répcelak Városért Díszoklevél” adományozásával is elismerte Könczölné Bernáth Ilona több évtizedes önkéntes tevékenységét.

A Répcelaki Rendőrőrs képviseletében Papp Csaba százados vett részt az összejövetelen, és kiemelte: az önkéntesekkel való együttműködés sok terhet vesz le a hivatásos rendvigyázók válláról, teherbírásuk, lelkesedésük megsüvegelendő dolog.

A gyűlésen részt Méhes Attila, megyei elnökségi tag, Kőszeg járásának koordinátora, aki kiemelte: Könczölné Bernáth Ilona nemcsak helyben végzett nagyon komoly munkát, de a járási és megyei testületekben is mindig vállalt feladatot, szerepet – nagyon fogják hiányolni személyét.

Szalainé Kutasi Ildikó képviselő is gratulált mindenkinek és elmondta: nagy örömmel tölti el az egyre több fiatal integrálása a tapasztalt polgárőrcsapatba.

A tűzoltóság nevében Őri Tamás parancsnok volt jelen, aki jókívánságai mellett további együttműködési szándékukról biztosította az új vezetőséget is.

Ezt követően áradt a girl-power: az elköszönő elnökasszony hölgy polgárőr-társainak adott át búcsúajándékot köszönetképpen; valamint az elnökségből vele együtt távozó Papp Tibor munkáját köszönte meg.

Ezután az emlékezés pillanatai következtek: felidéződött az egyesületet 1991-ben megalapító Bernáth Sándor személye, és elhangzott: az alapító tagok közül már csak hárman vannak közöttünk – Varga J. Sándor, Nagy János és Papp Tibor. Mészáros Imre úgy fogalmazott: az egykori vezető nagyon büszke lenne utódaira, hiszen bár a tagság folyamatosan változott ugyan, de a szellemiség most is ugyanaz. Az hivatalos rész végeztével az estét jó hangulatú közös vacsora zárta, melyre az ételt a Lak’oma Étterem biztosította.

Forrás: Répce Tv