Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

XIV. Orbán-napi Ünnepség Vásárosmiskén

XIV. Orbán-napi Ünnepség Vásárosmiskén

2022.május 21-én tartották Vásárosmiskén az Orbán-napi Ünnepséget, amely már évtizedes hagyományokkal rendelkezik. Az ünnepség kiemelt helyszíne a szőlőhegyre vezető út mellett álló Szent Orbán kápolna.

Az Orbán-napi ünnepség ökumenikus istentisztelettel kezdődött, amelyet Balasi István római katolikus esperes plébános celebrált.

A szentmise után Borbély László, a Kápolnáért Egyesület Vásárosmiske elnöke köszöntötte  V. Németh Zsolt urat,  Szijártó László urat, Tausz István urat, a Vásárosmiske és a környező települések polgármestereit. Külön köszöntette dr. Tóth Ernő urat, Ják polgármesterét és családját, valamint az egybegyűlteket.

V. Németh Zsolt miniszteri biztos  elmondta, hogy Vásárosmiskén évről - évre mind többen jönnek össze, hogy közösen ünnepeljék Szent Orbán napját, a szőlőművesek patrónusának ünnepét. A keresztény ünnepkörök, jeles napok keretezik, ritmust adnak az életünknek. Jókívánságát fejezte ki azoknak, akik évről-évre itt összejönnek. Érezzék magukat itt mindig jól, vegyenek részt az igehirdetésen, és próbálják meg az értékeket, ünnepnapokat megtartani.

Borbély László nagy köszönetet mondott az ünnepség támogatóinak: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, a Vas Megyei Közgyűlés, Szélessy család és birtok, Huszár Zoltán, Tóth Tibor, Vasi-Laca 2011 Kft, Nemes Gábor, Oszkó Tamás, Teveli József, Papp Imre, és Szabadi Krisztián. Megköszönte azoknak is, akik bármilyen formában segítették az ünnepséget.

Külön megköszönte a Vásárosmiskei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület munkáját, akik éjszaka vigyázták a kihelyezett sátrakat, valamint biztosították az Orbán-napi rendezvényt. Borbély László továbbá megköszönte Pócza József elnök, és Varga Miklós Sárvári járási koordinátor munkáját is.

A megnyitó után a Sárvári Mazsorett Együttes több előadását láthatták, majd főző- és borversenyen következett. Késő délután pedig Laci betyár szórakoztatta az ünnepségen résztvevőket. A rendezők a közelgő gyermeknap alkalmából a gyerekeknek fagylalttal  kedveskedtek.