Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye – Az ittas vezetés Karácsonykor sem bocsánatos bűn!

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye – Az ittas vezetés Karácsonykor sem bocsánatos bűn!

Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) – “Az ittas vezetés Karácsonykor sem bocsánatos bűn!”  Az Országos Polgárőr Szövetség és a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület közös kampányt indít az év végi ünnepi időszakban az ittas vezetés ellen, mely az egyik legkomolyabb baleseti veszélytényező világszerte.

A kampány keretében az ittas járművezetés veszélyeire hívjuk fel a figyelmet.
Az Országos Polgárőr Szövetség és a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület fontos feladatának tartja a biztonságos közlekedés elsajátítását. A kampány során, olyan információs közlést szeretnénk megvalósítani, ami a járművezetők tájékoztatását célozza meg az alkoholfogyasztás vezetésre gyakorolt negatív hatásairól, és az emberi szervezet számára az alkohol lebomlásához szükséges időtartamról.

A fenti információk átadása mellett segítséget kívánunk nyújtani az önkontrollhoz is, ezért a szétosztásra kerülő szórólapok hátoldalán egyszer használatos alkohol tesztert helyeztünk el.
Az ORFK-OBB ittas vezetés elleni tevékenységét erősítve, azon megyékre  kíván a kampány koncentrálni, ahol az ittasan okozott balesetek aránya 10% felett van.

Országos Polgárőr Szövetség

Forrás: Országos Sajtószolgálat