Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Közgyűlést tartott a Répcelaki Polgárőr Egyesület

Közgyűlést tartott a Répcelaki Polgárőr Egyesület

2023.május 19-én tartotta éves közgyűlését a Répcelaki Polgárőr Egyesület.

Az összegyűlteket Könczölné Bernáth Ilona, a Répcelaki Polgárőr Egyesület elnöke köszöntötte, majd megtartotta az éves beszámolót. Előszóként elnök asszony elmondta, hogy Vas vármegyében elsők között alakult meg a polgárőrség Répcelakon. Munkájukkal továbbra is segíteni kívánják az országos és megyei bűnmeglőzési programok végrehajtását, részt vesznek a település jó közbiztonságának fenntartásában is.
Emellett család- és ifjúságvédelmi feladatokat is ellátnak: segítik az iskolások biztonságos közlekedését, kiemelt figyelmet fordítanak az egyedülálló idősek lakta portákra, segédkeznek a város rendezvényeinek lebonyolításában. Figyelik a temető környékét, a vízpartokat és a település belépő pontjait. Új kezdeményezésképpen foglalkozásokat tartanak az idősek klubjában a szépkorúak edukálása céljából. Helyi civil egyesületekkel nagyon jó kapcsolatokat ápolnak, több közös programban is részt vesznek.  Az egyesület tagjai rendszeresen részt vesznek megyei és országos rendezvényeken is. Kiemelte, hogy 2022-ben több répcelaki polgárőr részesült megyei és országos elismerésben is.
A Vas Megyei Polgárőr Szövetség 2022-es küldött közgyűlésén: a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a megye érdekében végzett kiemelkedő polgárőri munkája elismeréséül tárgyjutalmat adományozott:
Nagy János Úrnak, a Répcelaki Polgárőr Egyesület tagjának, Tóth Sándorné Asszonynak, Répcelaki Polgárőr Egyesület tagjának. Továbbá a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége a megyei polgárőrnap alkalmából a kiváló polgárőr munka elismeréseként tárgyjutalomban részesült Berényi Ferenc répcelaki polgárőr. Valamint az Országos Polgárőr Szövetség központi ünnepségén vehette át az 'Év Polgárőre' kitüntetést.
Könczölné Bernáth Ilona elmondta: az év végén tervezi befejezni elnökként végzett munkáját, úgy fogalmazott: "Polgárőr maradok, de a vezetői munka terhét a fiatalokra hagynám. Tehetem ezt nyugodt szívvel, mert kitűnő utánpótlásunk van" . Ennek előkészítésére Jelölő Bizottságot hoztak létre Fehérné Istenes Irén, Biró Józsefné és Horváthné Kiss Zsuzsanna részvételével. 
Ezután a Felügyelő Bizottság beszámolója következett Németh János tolmácsolásában, aki elmondta, hogy az általa vezetett grémium elvégezte az ellenőrző munkát, és mindent rendben lévőnek talált. 

A gyűlésen részt vett Szabó József Répcelak város polgármestere, aki megköszönte és méltatta a polgárőrök munkáját, és a városvezetés további támogatásáról biztosította őket. 
A rendőrséget Horváth Csaba képviselte. Elmondta: a polgárőr szervezet óriási segítséget nyújt a rendőrök munkájának elvégzésében, kiváló az együttműködés közöttük, mindenben számíthatnak rájuk.
A közgyűlésen részt vett Varga Miklós, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség járási koordinátora, és Burka Norbert a VMPSZ elnökségi tagja is.
Burka Norbert hozzászólásában kiemelte: ritka az ilyen jól működő és komoly utánpótlással rendelkező szervezet, mint a répcelaki; melynek vezetői országos ismertségnek és elismertségnek örvendenek.
Zárszóként megköszönte a polgárőrök elvégzett munkáját, és további  jó egészséget kívánt!
A rendezvény vendéglátással és kötetlen beszélgetésekkel zárult.

Fotó: Varga Miklós - VMPSZ Sajtó