Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Pünkösd hétfő Rönökön

Pünkösd hétfő Rönökön

Pünkösd hétfő révén Rönökön a figyelem ismét a Szent Imre templomhoz irányult. 

Mint minden évben, idén is megrendezésre került a rönökiek egyik legfontosabb ünnepi rendezvénye, amelyre lelkes készülődéssel várták a szervezők a helyi és távolabbról érkező vendégeket. Sajnos a járványügyi helyzet miatt a szokásos kirakodóvásár, a "búcsú" elmaradt, de az ünnepi szentmise megtartásra került. Természetesen, a szükséges szabályok betartása mellett. A barátságtalan, napok óta tartó esős idő ellenére szép számmal érkeztek a hívők gépkocsival és gyalogosan, zarándokutat megtéve is. A helyszínen a település civil egyesületei várták és fogadták szeretettel őket. A helyi önkormányzat és az ÖTE Rönök tagjainak köszönhetően a szentmise után finom gulyással csillapíthatták éhségüket a vendégek. A Rönökért Közhasznú Egyesület hölgyei pedig saját készítésű süteményeikkel kedveskedtek. A szomjoltáshoz a Német Nemzetiségi Önkormányzat is hozzájárult adományával. 

Az érkezőket a Rönöki Polgárőr Egyesület tagjai fogadták és segítették a parkolásban. Feladatuk ezen kívül az autóforgalom biztonságosságának felügyelete volt a területen, valamint parkoló őrzés. Ezen felül segítséget nyújtottak a templomba lépők szabálykövetésre való figyelem felhívásában és a finomságok kínálásában is. 

A példaértékű összefogás, ami a település civil szervezeteinek közös munkáját jellemzi, ismét egy sikeres rendezvény lebonyolítását eredményezte, hiszen a távozó résztvevők elégedetten és dicsérő szavakkal búcsúztak.