Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

30 éve szentelték újra a Szent Imre templomot

30 éve szentelték újra a Szent Imre templomot

A rönöki Szent Imre templom és környezete sok ünnepség helyszíne volt az elmúlt évtizedek folyamán. Azonban a múlt hétvégén a templomot ünnepelni érkeztek a vendégek a határmenti kegyhelyre.

A hányatott sorsú templom meggyalázott romjaiból újjáépülve, a népek - nemzetek összetartozásának szent jelképeként 1992. szeptember 22-én részesült több ezer hívő jelenlétében újbóli felszentelésben. Felszentelésének 30. évfordulója alkalmából idén szeptember 18-ára szervezett jubileumi rendezvényt a Rönökért Közhasznú Egyesület és Rönök Község Önkormányzata összefogásban a településen működő többi szervezettel. A program délelőtt 10 órakor ünnepi szentmisével indult, amelyet a szombathelyi Egyházmegye megyéspüspöke dr. Székely János, valamint a kismartoni (Eisenstadt) Egyházmegye megyéspüspöke Agidius Zsifkovics celebrált. Az istentiszteletet követően a szervezők kultúrprogramokkal, helyben főtt ételekkel várták a hívőket a templomkertben felállított rendezvénysátorban. Ünnepi beszédet mondott V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, majd zenekarával, a Kármentő együttessel szolgáltattak népzenét a hallgatóságnak. Őket aztán sorra követték a fellépők. Színpadra lépett a Zalaapáti Harmónika Zenekar, a Béri Balog Ádám táncegyüttes, az Alsószölnöki Német Asszonykórus, a Kiszöv Szenior táncegyüttes, valamint a Rönöki Közhasznú Egyesület kórusa is dalolt a jelenlévőknek.    

A nagyszámú résztvevőt vonzó program lebonyolításában segítséget nyújtott a Rönöki Polgárőr Egyesület tagsága is. A polgárőrök a vendégek fogadásában, parkoltatásban, valamint a vendéglátás különböző területein nyújtottak segítséget. Az eseményről a résztvevők kellemes élményekkel gazdagodva, pozitív visszajelzésekkel távoztak.