Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

NYÍLT NAP A 112-ES HÍVÁSFOGADÓ KÖZPONTBAN

NYÍLT NAP A 112-ES HÍVÁSFOGADÓ KÖZPONTBAN

2019. február 11-én második alkalommal tartottak nyílt napot az Egységes Európai Segélyhívószám Napja alkalmából a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központban, ahol gyermekek és felnőttek nézhették meg az intézményben zajló munkát.

Az eseményen több magas rangú vezető vett részt, akik képviselték azon szervezeteket, akik a riasztás esetén együttműködnek a veszély elhárításában. Köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú  Város polgármestere, valamint dr. Balázs Zsolt rendőr ezredes, a Szombathelyi Hívásfogadó Központ vezetője. Sor került a 2018.év 112-es hívásfogadó operátor díjak átadására is. A díjakat Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja adta át. Szó esett arról, hogy a betelefonálásoknak csak a 35%-a igényel valós beavatkozást!

A nyílt napon több helyszínen tartottak előadásokat, bemutatókat, valamint lehetőség nyílt az operátor terem megtekintésére, teszthívások fogadására. Az udvaron a készenléti szervek gépjárműit lehetett megtekinteni, valamint a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége pedig mentőkutyás bemutatót tartott. A nyílt napon polgárőrök is képviseltették magukat. Maximálisan pozitív élményekkel lettek gazdagabbak.

további képek: Nyugat.hu