Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Magyarszombatfai polgárőrök a csesztregi iskolában

Magyarszombatfai polgárőrök a csesztregi iskolában

Immár hagyománnyá vált, hogy minden évben október 22-én, nemzeti ünnepünk előestéjén, a csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskola akadályversenyt  rendez a tanulói számára az 1956-os forradalom emlékére.

Szintén hagyomány már, hogy a verseny egyik állomása légpuska lövészet, ahol a gyerekeket polgárőrök várják. Nem volt ez másképpen ebben az évben sem. A Magyarszombatfai Polgárőr Egyesület tagjai, miután a felkérés megérkezett, ismét örömmel vették elő az egyesület légpuskáit és autóztak el a közeli zalai településre. Annál is inkább szívesen tették ezt, hiszen Magyarszombatfáról is több diákja van az iskolának. 

Habár múlt pénteken az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, a gyerekek mégis nagy lelkesedéssel vették kezükbe a légpuskákat, hogy Géza és Ernő bácsi útmutatásai alapján megcélozzák a lőlapokat. Szinte egy sem akadt közülük, aki ne szerette volna kipróbálni a lövészetet. Vidáman, és persze gyorsan telt a délután, ami remélhetőleg maradandó élményt jelentett a gyerekeknek, de nem kevésbé a polgárőröknek is. Hiszen minden gyerekek, fiatalok közt töltött óra hasznos és értékes a tekintetben is, hogy a polgárőrséget, annak tevékenységét közelebb hozza hozzájuk, hogy aztán később minél többen csatlakozzanak majd hozzánk.