Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

ÚJ SZOLGÁLATI GÉPJÁRMŰVEKET ADTAK ÁT BUDAPESTEN

ÚJ SZOLGÁLATI GÉPJÁRMŰVEKET ADTAK ÁT BUDAPESTEN

2019. 08. 30-án a Készenléti Rendőrség alakulóterén, ünnepélyes keretek között 160 darab szolgálati gépjárművet vehetett át a Polgárőrség az Országos Rendőr-főkapitányságtól és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságtól.

A hatékony közterületi szolgálatellátás céljából az ORFK részéről 150 darab, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság részéről pedig 10 darab gépjármű került országosan átadásra a polgárőr egyesületek részére. Az átadó ünnepségen jelképesen 60 darab szolgálati gépjárművet vehettek át a jelenlévő egyesületek.
Fotó: opsz.hu

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke beszédében köszönetet mondott mindkét adományozó szervezetnek. Elmondta, hogy a rendőrség nemcsak az alkotmányos kötelességét teljesíti a közrend, közbiztonság tekintetében, hanem gondoskodik a polgárőrségről, a rendőrség stratégiai partneréről. Ez a stratégiai partnerség kifejeződik közös szolgálatban, együttműködésben és nem utolsósorban technikai támogatásokban. Az elnök kiemelte, hogy a polgárőrség évente kap támogatást a rendőrségtől, legyen szó gépjárműről, motorkerékpárról, segédmotoros kerékpárról vagy kerékpárról. Hozzátette, hogy ezek a támogatások nem önzetlen támogatások, hanem egy elvárást is hordoz a polgárőrség felé az emberek és a települések biztonságát illetően. Dr. Túrós András beszédében üdvözölte az OPSZ és az Idegenrendészeti Főigazgatóság aláírásával létrejött együttműködési megállapodást. Biztosra veszem, hogy új időszámítás kezdődik a két szervezet kapcsolatában és együttműködésében – mondta az elnök.

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség két tagegyesülete vehette át szolgálati gépkocsiját az eseményen.
  • Szombathelyi Polgárőr Egyesület
  • Vasvári Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület