Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Figyelemfelhívás a Civil Marketing Kft. megtévesztő megkereséseivel kapcsolatban!

Figyelemfelhívás a Civil Marketing Kft. megtévesztő megkereséseivel kapcsolatban!

Az elmúlt napokban ismételten több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalhoz, mely szerint:

  • a Civil Marketing Kft. telefonon keresi meg a civil szervezeteket azzal az indokkal, hogy ők vizsgálják felül, javítják ki az éves beszámolót, VAGY
  • a Civil Marketing Kft. az OBH-ra hivatkozva keresi meg a civil szervezeteket azzal, hogy ellenszolgáltatás fejében az éves beszámolókat ellenőrzik, felülvizsgálják, valamint szükség szerint javítják.
Felhívjuk a civil szervezetek figyelmét, hogy az OBH és a bíróságok, sem a Civil Marketing Kft-vel, sem pedig más gazdasági társasággal nem kötöttek együttműködési megállapodást a beszámolók ellenőrzésére és felülvizsgálatára! Az OBH feladata kizárólag a beszámolók közzététele és nyilvántartása, tartalmában, érdemében nem vizsgálja azokat, valamint a civil szervezetek gazdálkodási tevékenységét sem, ugyanis ilyen vizsgálatokra nincs hatásköre.
 
Kérjük, ha ilyen tartalmú megkeresést kapnak, azt utasítsák el, illetve haladéktalanul jelezzék az illetékes törvényszéknek, vagy a nyomozóhatóságnak. Amennyiben a beszámoló benyújtásával, illetve közzétételével kapcsolatban bármilyen kérdés vagy probléma merülne fel, úgy kérjük, hogy keresse az OBH Országos Nyilvántartási Irodáját a civilinfo@obh.birosag.hu e-mail címen.
 
Forrás: