Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Polgárőrök segédkeztek a városi piacon

Polgárőrök segédkeztek a városi piacon

Újra megnyílt a városi piac a Sárvár Aréna mellett. Ezzel elsősorban a helyi és környékbeli kistermelők munkáját akarja segíteni az önkormányzat, és biztosítani a lakosság folyamatos élelmiszer-ellátását.

Szigorú rendszabályok mellett nyitott meg a korábban a koronavírus miatt bezárt kistermelői piac. A felállított kordonok mellett a polgárőrök felügyelték a szabályok betartását, hogy kik és hányan léphetnek be a piac területére. Betartva az előírást  reggel 6 és 9 óra között a 65 év alatti, 9 és 12 óra között pedig a 65 év feletti állampolgárok vehetik igénybe a piac szolgáltatásait.

Előzetes egyeztetések alapján 4 fő polgárőr teljesített szolgálatot a piacon, be- és kiléptetési pontokon, valamint a piac területén. – mondta Varga Miklós az egyesület elnökhelyettese.

A piacon kizárólag az igazolhatóan élelmiszer-forgalmazással foglalkozó árusok pakolhattak ki, közülük is csak azok, akik vállalták, hogy tevékenységüket a szükséges védőeszközök használatával folytatják a piac működésének teljes időtartama alatt.