Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Baleset miatt tereltek a polgárőrök Rönökön

Baleset miatt tereltek a polgárőrök Rönökön

Nem szokványos közúti baleset történt október 14-én a kora esti órákban Rönöknél.

Eddig tisztázatlan okok miatt –  felnyitott platóval – hajtott a 8-as számú főútra egy tehergépjármű a készülő M8-as gyorsforgalmi út építésének egyik helyszínéhez vezető szervizútról, amely a település rábafüzesi végén található. A manőver közben a teherautó raktere elérte a villamos felső vezetékeket és elhúzta azokat. A baleset miatt forgalmi akadályt képező jármű és a feszültség alatt álló sérült vezetékek miatt a rendőrség és a villamosművek is értesítést kaptak, akik haladéktalanul a helyszínre siettek. Kiérkezésükig egy a közelben lakó és a balesetet észlelő polgárőr segítette a közlekedés biztonságát. Egy másik társa értesítette az egyesület elnökét. Pár perc múlva már másodmagával ő is a helyszínre tartott, mikor útközben találkozva a rendőrség munkatársával, egyeztettek a segítség lehetőségéről, a teendőkről. Ezután rendőri felkérésre a polgárőrök – a község vasszentmihályi végénél  – a Körmend felől érkező forgalmat Csörötnek irányába terelték a kármentesítés ideje alatt, ami bő 2 órát vett igénybe.

A nagy forgalmú főútvonalon fokozott  figyelemmel kellett végezni a feladatot, mert a láthatósági mellények, jelzőtárcsák, később jól látható, narancssárga terelőkúppal ellátott rúdlámpák, valamint a szolgálati polgárőr autó sárga villogó fényei ellenére sok autós, teherautós őrült sebességgel közlekedett az útszakaszon. Ezt még veszélyesebbé tette az is, hogy a Rábafüzesnél elterelt gépjárművek is ennél a csomópontnál tértek vissza a főútra.

Szerencsére egyéb probléma nem történt az eset közben és az E-on szakemberei az este folyamán helyreállították a település érintett területén az áramellátást is. A rendőrség munkatársai megköszönték a segítséget a Rönöki Polgárőr Egyesület tagjainak.