Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

"Biztonság hete" Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság szervezésében Körmend város is csatlakozott a „Biztonság hete” programsorozathoz. 2023.09.22-én a város főterén 10 órakor vette kezdetét a „Hogy mindenki hazaérjen” elnevezésű rendezvény.  

Egymás mellett sorakoztak a hivatásos és civil szervezetek sátrai, ahol hasznos információk, érdekes, és néha próbára tevő feladatok - sok helyen kis ajándékok - és jó hangulat várta az odaérkezőket, amiből pedig nem volt hiány. Vidám gyermek zsivaj uralta a területet, hiszen az óvodák kis lurkói, iskolák diákjai hamar megtöltötték a teret. Rendőrök, katasztrófavédelmisek, mentősök, polgárőrök, mind őértük voltak ott azon a napon, hogy valóban mindegyikük épségben hazaérjen. A játékos feladatokon, informáló beszélgetéseken kívül, látványos bemutatókon keresztül lehettek tanúi az óvatlanságokból eredhető következményeknek.
A civil szféra egyik leglátogatottabb sátra a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs Csoportjának toborzó sátra volt, akik a Körmendi Polgárőr Egyesület meghívására érkeztek a városba. A polgárőrök bemutatták önkéntes munkájuk hátterét, mit is csinálnak, azt hogyan és milyen eszközökkel. Elbeszélgetve a gyermekcsoportokkal, felhívták a figyelmüket azokra a „szabályokra”, amelyek betartása szükséges ahhoz, hogy ne érje őket baleset, sérelem. Aki akart színezhetett, kipróbálhatták az eszközöket, és ha okosak, ügyesek és kommunikatívak voltak, a hasznos információkon kívül, ajándékokkal is távozhattak a sátortól.
A rendezvényen résztvevő szervezetek:

- Körmendi Rendőrkapitányság

- Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

- Országos Mentőszolgálat Körmendi Mentőállomás

- Magyar Autóklub Körmend

- Vas Vármegyei Kormányhivatal Munkavédelmi Osztály

- Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs Csoport