Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

SÁRVÁRON JÁRT JOULUPUKKI, A FINN MIKULÁS!

SÁRVÁRON JÁRT JOULUPUKKI, A FINN MIKULÁS!

A finn Mikulás, Joulupukki, a MikulásGyár meghívására idén több magyarországi városba is ellátogat. December 3-án az első vidéki helyszínen, Sárváron, is több ezer gyermek várta. A látogatásra Sárvár Járás polgárőr egyesületei is készültek.

Joulupukkit évek óta szerették volna Sárvárra meghívni, de a járvány közbe szólt. Most, hogy ismét Magyarországra látogatott a finn Mikulás, a sárvári önkormányzat csatlakozott a Mikulásgyár karitatív akciójához így létrejöhetett a találkozás. Finn nyelven köszöntötték a gyerekek Joulupukkit, aki szintén finnül köszöntötte a megjelenteket, majd csokit osztott és fotózkodott a gyerekekkel a színpadon. 

A rendezvény biztosításában öt polgárőr egyesület (Csénye Község Polgárőr Egyesület, Répcelaki Polgárőr Egyesület, Kőszegi Polgárőr Egyesület, Rábapatyi Polgárőr Egyesület és a Sárvár Város Polgárőr Egyesülete) vett részt. Nem volt egyszerű dolguk. Több ezren várakoztak a színpad előtt, hogy közös képet készíthessenek a Mikulással. Joulupukki hintóval érkezett a helyszínre, aminek az útvonalát kísérték a polgárőrök, majd a színpadhoz kísérve a gyerekeket és szülőket engedték fel ötösével hozzá. Feladatuk volt még terület biztosítás, az esetleges bűncselekmények megelőzései, parkoltatás és folyamatos járőrszolgálat a rendezvény helyszínén.

A fotózás után Kondora István polgármester és Joulupukki közösen gyújtották meg az első adventi gyertyán. A finn Mikulás tolmácsa segítségével egy fontos üzenetet fogalmazott meg: míg szeretteink körében boldogan töltjük el az ünnepeket, ne feledkezzünk meg azokról sem, akik egyedül töltik a karácsonyt. A rendezvényt az Alma Együttes jó hangulatú koncertje zárta.