Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rendőrségi Hírek

Elindult a 2019/2020-as tanév

Elindult a 2019/2020-as tanév

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. szeptember 3-án Szombathelyen tartotta tanévnyitó sajtótájékoztatóját.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. szeptember 3-án Szombathelyen, a Paragvári utca és a Deák Ferenc utca kereszteződésénél tartotta meg tanévnyitó sajtótájékoztatóját. Az eseményen Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyeletének munkatársai, valamint a szombathelyi Claudius Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek.

Bercse László r. őrnagy, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, hogy kiemelt feladatuknak tekintik a gyermekek biztonságát, a balesetek megelőzését. Felhívta a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzésében rendkívül fontos szerepe van a szülői példamutatásnak. Elmondta, hogy évről évre nő azoknak a gyermekeknek a száma, akik kerékpárral járnak iskolába. Felhívta a szülők figyelmét, hogy a kisebb gyerekeket ne engedjék önállóan közlekedni, csak felnőtt felügyeletével, valamint a nagyobb gyerekek esetében is győződjenek meg róla, hogy képesek-e biztonságosan közlekedni kerékpárjukkal, ismerik-e az alapvető szabályokat. A járművezetőket arra kérte, hogy legyenek az átlagosnál is türelmesebbek, körültekintőbbek a tanévkezdés idején, hiszen ilyenkor megnő a forgalom az oktatási intézmények környékén, valamint ezzel együtt a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Írja a police.hu

Az iskolakezdés a polgárőröknek is kiemelt feladatokat ad. Tanévkezdés időszakában az iskolák környékén a gyermek balesetek megelőzése érdekében zebraőr szolgálatot látnak el, illetve a gyermekek sérelmére irányuló jogsértő cselekmények megakadályozása is nagy figyelmet fordítanak.